Άδικα, παράδικα

Παντελής Μπουκάλας

Και οι συγγενείς του σκοτωμένου; Η μάνα; Η γυναίκα του; Η αδελφή του; Ο πατέρας του, που είπε το αυτονόητο για όλους πλην των μισαλλόδοξων, που είναι πολλοί δυστυχώς, πως «έχασε άδικα και παράδικα ένα γιο»; Αυτοί δεν χρειάζονται «ψυχική στήριξη»; Δεν έχουν ανάγκη να νιώσουν ότι το κράτος τούς αντιμετωπίζει ως ισότιμους έστω τη στιγμή του θανάτου τους; Αλλά ποιος του είπε να έχει δυο παιδιά πριν εικοσαρίσει κι ένα τρίτο στην κοιλιά της γυναίκας του;

Είπαμε ότι αντιμετωπίζουμε δημογραφικό πρόβλημα. Δεν είπαμε όμως ότι θα μας το λύσει το «Γυφταριό». Ελεος πια, έχει και η «συμπεριληπτικότητα» τα όριά της. Κάποιοι περισσεύουν. Δεν είναι ούτε ίδιοι ούτε ίσοι. Ζιζάνια προς εκρίζωση είναι. Χειρότεροι και από «λαθρομετανάστες». Κακούργοι από τα γεννοφάσκια τους. Γι’ αυτό και ο κ. Αδ. Γεωργιάδης έσπευσε να πει «μπράβο» στους πιστολέρο αστυνομικούς, παρεμβαίνοντας βίαια στα της Δικαιοσύνης, όπως δα το συνηθίζει. Γι’ αυτό επίσης ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι «προφανώς οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους» στο Πέραμα. Φανερός και ραγδαίος ο απομπογδανισμός, μα την αλήθεια.

Φανερό είναι επίσης στις καταθέσεις των εφτά αστυνομικών το χέρι κάποιου ενοποιητή-σεναριογράφου, που ανέλαβε να αμβλύνει τις κραυγαλέες αντιφάσεις και να ετοιμάσει μια ανεκτή ιστοριούλα. Ολοι τους λοιπόν δεν θυμούνται πόσες σφαίρες έριξαν. Και όλοι τους βεβαιώνουν ότι πυροβόλησαν για να ακινητοποιήσουν το όχημα. Μόνο που έπεσαν θύματα του «παραδόξου του λευκού Χιουντάι». Είναι γνωστό ότι η εν λόγω μάρκα έχει τις ρόδες αφενός ψηλά, στο ένα μέτρο, και αφετέρου και τις τέσσερις στις θέσεις οδηγού και συνοδηγού.

ΠΗΓΗ: https://www.kathimerini.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend