Άδωνις Γεωργιάδης / Καρφώνει τα ψέματα Μητσοτάκη – «Πούλησε τουρισμό με το τελευταίο μίλι»

Καθρέφτης της έκτασης και της συστηματικής χρήσης ψευδών δεδομένων και δηλώσεων για να χτιστεί επικοινωνιακά το προφίλ μιας επιτυχημένης κυβέρνησης, την ώρα που η πανδημία σκοτώνει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό πολιτών και απειλεί τη χώρα με νέο λουκέτο, είναι τα όσα δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίμαχο απόσπασμα από το 19’17” του βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=qTkEFEl1nds

Προσπαθώντας να απαντήσει στις ανησυχίες που διατυπώθηκαν για την καθυστέρηση επιβολής επαρκών περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, την ώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι η Όμικρον ετοιμάζεται να σαρώσει τη χώρα ενώ τα νοσοκομεία είναι ακόμη ασφυκτικά γεμάτα, ο κ. Γεωργιάδης «νίπτοντας τας χείρας του» πρότεινε να «μάθουμε να ζούμε με την πανδημία … θα φύγει όταν είναι να φύγει». Ήταν η παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τουλάχιστον για «τελευταία μίλια δεν θα ξαναπείτε; Τέλος», που έφερε τις δηλώσεις-σοκ που ακολούθησαν.

«Τα “τελευταία μίλια” θυμάμαι τα είχε πει ο κ. πρωθυπουργός πριν τη Δέλτα» και περιέργως οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ επιβεβαίωσαν ότι ήταν «στις αρχές του καλοκαιριού». Άλλος στο πάνελ διόρθωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί η συγκριμένη φράση ειπώθηκε στο πρωθυπουργικό διάγγελμα του Φεβρουαρίου 2021, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθυστερημένα επέβαλε περιοριστικά μέτρα, αποτυγχάνοντας να περιορίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας κυρίως στην Αττική που τελικά κόστισε σχεδόν 5.000 ζωές (και ενώ είχε προηγηθεί η τραγωδία των 4.200 νεκρών του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 κυρίως στη Θεσσαλονίκη και τη βόρειο Ελλάδα, επίσης λόγω καθυστέρησης επιβολής μέτρων για να μην θιγούν οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου και η στρατιωτική παρέλαση).

«Το είπε πριν τη Δέλτα», επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης, προσπαθώντας να συνδέσει χρονικά το «τελευταίο μίλι» Μητσοτάκη με μία εικόνα βελτίωσης, ενώ ειπώθηκε πριν το lockdown στην Αττική με τον τεράστιο αριθμό θυμάτων.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά «μακάρι να το ξαναπεί … όταν “πουλάς” τουρισμό και είσαι πρωθυπουργός, πρέπει να “πουλάς” προς τα έξω, στους πελάτες, ότι είσαι υγειονομικά ασφαλής χώρα»,

(σσ: δηλ λες ψέματα για να κάνεις την δουλειά σου -Τουρισμό εν προκειμένω- εγκληματώντας ΚΡΑΤΙΚΑ σε βάρος της υγείας των τουριστών που περιμένεις ?! Του χρόνου πως θα σε εμπιστευθούν οι ξένοι τουρίστες που δεν βλέπουν τα Πετσοταϊσμένα κανάλια σου και δεν θα έρθουν σε μια χώρα που δεν σέβεται την υγεία τους ??? Αν αυτό δεν είναι επικίνδυνη κι αμετροεπής πολιτική σε βάρος του Κράτους ,τότε τι είναι?  )

συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης. Δηλαδή, νομιμοποίησε τις ψευδείς δηλώσεις σε πρωθυπουργικό διάγγελμα προς τους πολίτες, για άλλους σκοπούς της κυβέρνησης, πλην της ενημέρωσης των πολιτών! Πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό που έχει πολλάκις μεμφθεί άλλα πολιτικά συστήματα και ηγεσίες χωρών για τον τρόπο με τον οποίο ενημέρωναν τους πολίτες…

«Και αυτή η δήλωση του πρωθυπουργού και όλη η στρατηγική μας είχε αποτέλεσμα, χιλιάδες άνθρωποι δούλεψαν στην Ελλάδα, έκαναν τζίρο, πήγαν καλά. Άρα, αφήστε τις ειρωνίες για τον κύριο πρωθυπουργό», απαίτησε ο κ. Γεωργιάδης. Το γεγονός ότι η ΕΛΣΤΑΤ έβαλε και επισήμως ταφόπλακα στο ψέμα του περασμένου καλοκαιριού περί ανάκαμψης του τουρισμού σε επίπεδα καλύτερα του 2019, δεν φάνηκε να τον ενδιαφέρει. Για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που γέμισαν μέσω των deal με μεγάλοπράκτορες, είναι αδιάφορο αν οι μικροεπιχειρηματίες του τουρισμού, την ραχοκοκκαλιά του σημαντικότερου πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, είδαν και φέτος χαμηλές πληρότητες…

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίμαχο απόσπασμα από το 19’17” του βίντεο.

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend