Άδωνις Γεωργιάδης / Ρίχνει την ευθύνη σε Πατούλη και Εξαδάκτυλο για τα 60 ευρώ στα pcr test (βίντεο)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπροστά στην οργή των πολιτών και τις αντιδράσεις εντός ΝΔ για τα πανάκριβα μοριακά τεστ, ρίχνει την ευθύνη για μια ακόμα φορά σε άλλους

Μετά την κατάρρευση του αφηγήματος ότι στην Ελλάδα τα pcr test είναι από τα πιο φθηνά της Ευρώπης και την όλο και αυξανόμενη οργή των πολιτών αφού μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται να πληρώσει 240 ευρώ για να κάνει μοριακό τεστ, ο Άδωνις Γεωργιάδης βρήκε άλλο επιχείρημα για να βγάλει την κυβέρνηση από το κάδρο των ευθυνών.

Και το  νέο επιχείρημα είναι ότι το πλαφόν των 60 ευρώ στο μοριακό τεστ, το απαίτησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε ονομαστικά στον Γιώργο Πατούλη, πρόεδρο του ΙΣΑ, και τον Θανάση Εξαδάκτυλο, πρόεδρο του ΠΙΣ, λέγοντας ότι το πλαφόν των 60 ευρώ μπήκε στα μοριακά τεστ μετά από συσκέψεις που έκανε μαζί τους και μετά από δική τους απαίτηση.

Όπως υποστήριξε ενώ αρχικά το πλαφόν είχε μπει στα 50 ευρώ, δηλαδή 40 ευρώ για το μοριακό τεστ και 10 ευρώ για την προσφερόμενη υπηρεσία, οι ιατρικοί σύλλογοι διαφώνησαν και έτσι αποφασίστηκε να αυξηθεί το πλαφόν στα 60 ευρώ.

«Μας ορκίστηκαν οι γιατροί ότι στα 60 ευρώ θα είχαν ένα θεμιτό κέρδοςΑν είναι όλοι ψεύτες οι γιατροί να το δούμε» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας ανοικτό αλλά με εξαιρετικά χαλαρό τρόπο να υπάρξει νέα απόφαση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε να συμφωνεί με τη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, σπεύδοντας να πει πως και πάλι η τιμή τους θα είναι 60 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η οργή των πολιτών όλο και μεγαλώνει καθώς το κόστος για τη διενέργεια μοριακών τεστ είναι δυσβάσταχτο για τις οικογένειες και όχι μόνο.

 

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend