Άκης Σκέρτσος / Εκτεθειμένος από τον ΠΦΣ παραδέχθηκε ότι κόβονται τα δωρεάν self test

Θα βρεθούν άλλα κανάλια διανομής για τη διάθεση των self tests είπε ο Άκης Σκέρτσος χωρίς να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτά

Επιβεβαίωσε το τέλος της δωρεάν διανομής των self tests μέσω των φαρμακείων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ουσιαστικά επαλήθευσε  τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ότι η συμφωνία με την κυβέρνηση ήταν για δύο μήνες δηλαδή μέχρι τις 19 Ιουνίου.

Μάλιστα στην ανάρτησή του στο facebook, ο Άκης Σκέρτσος μίλησε για δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ από άλλα κανάλια διανομής, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ειδικότερα ο Άκης Σκέρτσος έγραψε, «Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι από τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

  • -73% κρούσματα COVID
  • -65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID
  • 0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID
  •  -53% μείωση δείκτη θετικότητας»

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Η Αυγή