Άντε μαζέφτε τον πια !

Άδωνις Γεωργιάδης / Επική κωλοτούμπα για τα «αναξιόπιστα τεστ» στην Κύπρο – Το ηχητικό που τον βγάζει ψεύτη

Χτες Τετάρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και κληθείς να σχολιάσει ότι η τιμή του μοριακού τεστ στην Κύπροξεκινά από 25 ευρώ, είπε ότι αυτά είναι ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε, ο Άδωνις Γεωργιάδης άλλαξε τροπάρι. Είπε χαρακτηριστικά «χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν σάλο στην Ελλάδα, αλλά προφανώς ήταν και προσβλητικές για την κυβέρνηση της Κύπρου.

Η κωλοτούμπα

Σήμερα λοιπόν ο υπουργός Ανάπτυξης προσπάθησε να ισχυριστεί ότι δεν είπε ποτέ τίποτα τέτοιο. Σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Να το ξεκαθαρίσουμε: Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα. Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Κύπρου που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές»

Η αλήθεια

Η αλήθεια είναι όμως πως ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ευθέως «χαμηλής αξιοπιστίας» και «κινέζικα» τα εν λόγω τεστ.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend