Έκανε πίσω στo αναχρονιστικό «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για πρόγραμμα που απευθύνεται στα Γυμνάσια της χώρας σχετικά με την προγεννητική αγωγή, το οποίο όμως έχει επεξεργαστεί η γνωστή και μη εξαιρετέα για τις αντιεπιστημονικές και αναχρονιστικές απόψεις της Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής και το οποίο αναπαράγει τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής μετά τις αντιδράσεις αναγκάστηκε να ανακαλέσει την έγκριση του προγράμματος, ωστόσο το ζήτημα παραμένει πολύ σοβαρό.

Το θέμα έφερε στο φως o ενημερωτικός ιστότοπος tvxs.gr.

Μεταξύ άλλων, στα βίντεο αυτά προβάλλεται και υποστηρίζεται η αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τη Μαλαματένια Ρούλια, από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, σε ένα από αυτά τα βίντεο «τα πάντα ξεκινούν τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού», στηρίζοντας το επιχείρημά της στο γεγονός ότι στην αρχαία Κίνα μετρούσαν την ηλικία του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης, αλλά και στις πεποιθήσεις φυλής στην Αφρική, σύμφωνα με τις οποίες η ηλικία του παιδιού ξεκινάει από την ώρα που η γυναίκα «συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει παιδί». Επίσης υποστηρίζει ότι η κύηση είναι το σχέδιο και η έγκυος απλά το υλοποιεί.

Επίσης, στα βίντεο αυτά υπάρχουν πληροφορίες όπως ότι ο «Σωκράτης λέει ότι μετά τη γέννηση είναι αργά για την οποιαδήποτε αγωγή προς το παιδί» ή ότι «ο άγιος Πορφύριος υποστηρίζει ότι αγωγή υγείας αρχίζει με τη σύλληψη γιατί τότε από την ανυπαρξία περνάμε στην ύπαρξη».

Κεραμέως: Να μην μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για σκοταδισμό

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η Ν. Κεραμέως, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επέλεξε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι ως κυβέρνηση, «δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας».

Δήλωσε επίσης αορίστως πως θα διερευνηθεί η εν λόγω εταιρεία, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ τη χρηματοδοτούσε στο παρελθόν με ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Η δήλωση της Ν. Κεραμέως

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…

Σφοδρές αντιδράσεις

Η αποκάλυψη ότι το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε για την εκπαίδευση και ενημέρωση εφήβων μέσω της εταιρείας αυτής, μέσω αντιεπιστημονικών και αναχρονιστικών ιδεών, έφερε σφοδρές αντιδράσεις, τόσο μέσω του διαδικτύου και του hastag #video_γονιμότητας, αλλά και από πολιτικούς.

Μερόπη Τζούφη: «Το υπ. Παιδείας επιβάλλει πνευματικό μεσαίωνα στα παιδιά»

Στην ανακοίνωσή της η αν. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη, χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας «θεσμικό αρνητή» του ορθολογισμού και τη επιστήμης και σημειώνει ότι το πρόγραμμα Προγεννητική Αγωγής «προπαγανδίζει συντηρητικές ψευδοθεωρίες για τη σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα, τη γονεϊκότητα και το σώμα, ενοχοποιώντας τις γυναίκες και αμφισβητώντας το δικαίωμα στην άμβλωση»

Η ανακοίνωση της Μερόπης Τζούφη

Σε θεσμικό «αρνητή» του ορθολογισμού και της επιστήμης έχει μετατραπεί το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας διαρκώς της εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικά την κοινωνία. Τελευταία πράξη, η έγκριση προγράμματος «Προγεννητικής Αγωγής» για τους μαθητές Γυμνασίου, το οποίο αναπαράγει και διαδίδει τη σκοταδιστική θεωρία περί «αγέννητου παιδιού», προπαγανδίζει συντηρητικές ψευδοθεωρίες για τη σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα, τη γονεϊκότητα και το σώμα, ενοχοποιώντας τις γυναίκες και αμφισβητώντας το δικαίωμα στην άμβλωση.

Δε διδάχτηκαν τίποτα από την ηχηρή ακύρωση του «1ου Συνεδρίου Γονιμότητας», το οποίο ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων και ανάγκασε ΜΜΕ, χορηγούς, αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρουν τη στήριξή τους. Κάνουν πως δεν ακούν για τις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς, τις παρενοχλήσεις, τις κακοποιήσεις, την έμφυλη βία.

Άλλωστε για αυτό κατήργησαν τη «Θεματική Εβδομάδα» και ανέστειλαν το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», το οποίο μπήκε στα σχολεία το 2015. Κάθε τους πρωτοβουλία απαντά στο ακροδεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας και των ακραίων εκκλησιαστικών κύκλων, ακόμα και αν χρειαστεί να διαστρεβλώσουν την επιστημονική αλήθεια και να σημαδέψουν τις εφηβικές ψυχές.

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας ας ασχοληθούν επιτέλους με τα «γεννημένα παιδιά» και ας αφήσουν τα «αγέννητα». Ας θωρακίσουν το δημόσιο σχολείο απέναντι στην πανδημία, ώστε να μη μετράμε 160.000 κρούσματα στις ηλικίες 0-17 από την αρχή του 2022. Ας σταματήσουν επίσης τη διάλυση των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και το κλείσιμο του «Παίδων Πεντέλης».

Κάθε μέρα επιβεβαιώνουν πόσο καταστροφικοί είναι για την κοινωνία και ειδικά για τη νέα γενιά. Πρέπει να φύγουν. Δε θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα, ούτε υλικά, ούτε πνευματικά.

► Η Χαρά Κεφαλίδου από το Κίνημα Αλλαγής τοποθετήθηκε για τα βίντεο «προγεννητικής αγωγής» που στάλθηκαν στα σχολεία ως εξής: «Το πρόγραμμα “προγεννητικής αγωγής” για μαθητές Γυμνασίου, που προβάλλει σκοταδιστικές θεωρίες, επιτέλους αποσύρεται. Η ιδεοληψία και η αναχρονιστική λογική του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν σε ακραίες και επικίνδυνες επιλογές. Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας αναγκάζουν την Υπουργό Παιδείας σε ανώμαλη προσγείωση και αναδίπλωση».

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr