Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα

Εκτάκτως θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα. Ποια νέα μέτρα εξετάζονται.

Στη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και η έκτακτη σύσκεψη για την παραλλαγή B.1.1.529. Το νέο στέλεχος ενσωματώνει 32 μεταλλάξεις και αυξάνει τους φόβους ότι μπορεί να «αφοπλίζει» ανοσία και αντισώματα. Οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι φέρεται να «παρακάμπτει» την άμυνα του οργανισμού. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, ο ΠΟΥ θα την ονομάσει «Nu».

Οι μεταλλάξεις είναι οι: A67V, Δ69-70, T95I, G142D/Δ143-145, Δ211/L212I, ins214EPE, G339D, S371L, S373P, S375F, K417N, N440K, G446S, S477N, T478K, E484A, Q493K, G496S, Q498R, N501Y, Y505H, T547K, D614G, H655Y, N679K, P681H, N764K, D796Y, N856K, Q954H, N969K, L981F.

Ήδη, η Γερμανία, η Ιταλία και η Βρετανία διέκοψαν τα ταξίδια από Νότια Αφρική.

Μέσα σε μία μέρα, σύμφωνα με τη Daily Mail, το ποσοστό μόλυνσης στη Νότια Αφρική αυξήθηκε κατά 93%, ενώ επιστήμονες από τη χώρα λένε ότι πιθανότατα έχει εξαπλωθεί και στις εννέα επαρχίες. Προς το παρόν, δεν παρατηρείται αύξηση των νοσηλειών στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ο δείκτης των εισαγωγών στα νοσοκομεία ωστόσο είναι ένας δείκτης που καθυστερεί.

Στη δήλωση του Francois Balloux, διευθυντή του Ινστιτούτου Γενετικής UCL που δημοσιεύτηκε στο Science Media Centre, είναι πιθανό να έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια μιας χρόνιας μόλυνσης ενός ανοσοκατεσταλμένου ατόμου, πιθανώς σε έναν ασθενή με HIV/AIDS που δεν είχε λάβει θεραπεία.

«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο μεταδοτικό μπορεί να είναι σε αυτό το στάδιο» σημείωσε και επισήμανε: «Προς το παρόν, θα πρέπει να παρακολουθείται και να αναλύεται στενά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε υπερβολικά, εκτός και αν αρχίσει να αυξάνεται σε συχνότητα στο εγγύς μέλλον».

ΠΗΓΗ : https://www.ieidiseis.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend