Αγνοούμενος δεν σήκωνε το τηλέφωνο στους διασώστες επειδή δεν αναγνώριζε τον αριθμό

Ο άνδρας είχε χαθεί σε βουνό του Κολοράντο για πάνω από 24 ώρες.

Ένας άνδρας που είχε πάει για πεζοπορία στο βουνό Elbert, το ψηλότερο του Κολοράντο, αγνόησε επανειλημμένα τις τηλεφωνικές κλήσεις των διασωστών επειδή δεν αναγνώριζε τον αριθμό τους.

Ο άνδρας ξεκίνησε την πεζοπορία του το πρωί της 18ης Οκτωβρίου και συνέχισε να περιπλανιέται στο βουνό για περισσότερες από 24 ώρες, καθώς είχε χάσει το δρόμο του.

Περίπου στις 8 το βράδυ, κάποιος τον δήλωσε ως αγνοούμενο και έτσι μια ομάδα από διασώστες ξεκίνησαν να τον καλούν για να βεβαιωθούν ότι είναι καλά.

Καθώς ο ίδιος δεν σήκωνε το τηλέφωνο, μια ομάδα διασωστών ξεκίνησε να ψάχνει τον άνδρα, αναζητώντας τα ίχνη του στα μονοπάτια του βουνού.

Η ομάδα συνέχισε τις έρευνες μέχρι τα ξημερώματα, αλλά γύρισε άπραγη, ενώ συνέχισαν να καλούν τον αγνοούμενο χωρίς να λάβουν κάποια απάντηση.

Το επόμενο πρωί, οι διασώστες προσπάθησαν πάλι να εντοπίσουν τον αγνοούμενο και μερικές ώρες αργότερα διαπίστωσαν ότι ο άνδρας είχε καταφέρει να βρει το δρόμο του μόνος του και να γυρίσει στο σπίτι του.

«Έχασε το δρόμο του όταν έπεσε ο ήλιος και περιπλανήθηκε σε διάφορα μονοπάτια, προσπαθώντας να βρω τη σωστή διαδρομή», έγραψε σε σχετική ανακοίνωση η διασωστική ομάδα «Lake County Search & Rescue» στη σελίδα της στο Facebook.

Ερωτηθείς γιατί δεν σήκωνε το τηλέφωνο στους διασώστες, ο άνδρας απάντησε ότι δεν αναγνώριζε τον αριθμό που τον καλούσε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ήξερε πως τον αναζητούσαν.

«Εάν περιπλανιέστε και έχετε αργήσει, σε περίπτωση που λάβετε επανειλημμένες κλήσεις από έναν άγνωστο αριθμό, σας παρακαλούμε να το σηκώσετε. Ίσως αυτοί που σας καλούν είναι διασώστες, που προσπαθούν να σιγουρευτούν πως είστε ασφαλείς», κατέληξε η ομάδα «Lake County Search & Rescue».

ΠΗΓΗ : https://www.ieidiseis.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend