Αγρότες / Στον αέρα τα χρήματα που τους παρακρατήθηκαν

Άγνωστο παραμένει το εάν και πότε θα επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν με πρωτοφανή και οριζόντιο τρόπο από τις κοινοτικές επιδοτήσεις των δικαιούχων αγροτών, βάσει των νόμιμων δικαιωμάτων τους, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο 2020 οι περίπου 650.000 αγρότες που λαμβάνουν κοινοτική επιδότηση είδαν ψαλιδισμένα ποσά στους λογαριασμούς τους προκειμένου να πληρωθούν “άλλοι δικαιούχοι”, που προέκυψαν στο πλαίσιο του Εθνικού Αποθέματος, να καλυφθούν πρόσθετες απαιτήσεις λόγω ενεργοποίησης δικαιωμάτων από “νέες εκτάσεις βοσκοτόπων”.

Προχθές, ανακοινώνοντας ολοκλήρωση των πληρωμών 2020, το υπουργείο (ΥΠΑΑΤ) ανέφερε μόνο ότι εκ των 37.681.776,30 ευρώ της βασικής ενίσχυσης τα 2.498.168,84 ευρώ αφορούν συμπληρωματική χορήγηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα… Τις προηγούμενες ημέρες φημολογούταν δε ότι επίκειτο μη σύννομη κατανομή δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα 2020, ύψους 48 εκατ. ευρώ, με αδιαφανείς διαδικασίες σε μη παραγωγικές δραστηριότητες, προκαλώντας τις αντιδράσεις αγροτικών – κτηνοτροφικών συλλόγων.

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφάνεια

Ωστόσο, όπως τονίζουν, το βασικό ερώτημα παραμένει: τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους αγρότες πού βρίσκονται; Θα επιστραφούν στους δικαιούχους από τους οποίους παρακρατήθηκαν; Θα διανεμηθούν ως Εθνικό Απόθεμα όταν κατακάτσει η σκόνη; Πόσα τελικά είναι αυτά;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αναδείξει συνολικά τη μεγάλη οπισθοδρόμηση λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην καταβολή επιδοτήσεων και ευρύτερα στη διαχείρισή τους, “λειτουργία που μας πάει πολλά χρόνια πίσω και μας θυμίζει ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ. για τους αγρότες και τους φορείς που εξυπηρετούν τους αγρότες” σημειώνουν οι τομεάρχες.

Η όποια ενορχηστρωμένη επιχείρηση λαθροχειρίας σε βάρος των αγροτών της πατρίδας μας, με “όχημα” το Εθνικό Απόθεμα, την πιο κρίσιμη μάλιστα χρονιά για την οικονομία της υπαίθρου, καταλήγουν, δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτή από τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend