Αγωγή της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου – Documento

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, με σημείωμα του στην ιστοσελίδα Ημεροδρόμος, πληροφορεί ότι η Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατέθεσε εναντίον του αγωγή, υποστηρίζοντας ότι τους “συκοφάντησε”. Γι αυτό και του ζητούν 70.000 ευρώ για “ηθική βλάβη” και αιτούνται την φυλάκιση του για 6 μήνες “ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί”.

Ο δημοσιογράφος απαντά στους απόστρατους:

Σημείωση 1η: Ο,τι είχα να πω για τους εν λόγω το κατέγραψα – με αφορμή το εξώδικό τους – την 1η Απριλίου στο κείμενο που ακολουθεί με τίτλο Προς διοικούντες την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Σημείωση 2η: Η συνέχεια εν τη αιθούση…

Νίκος Μπογιόπουλος 10/7/2021

Στο κείμενο του προς τους διοικούντες την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού , ο Νίκος Μπογιόπουλος, έγραφε στον Ημεροδρόμο την 1η Απριλίου 2021:

Το κείμενο (Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ ) που ακολουθεί παρακάτω είναι αναδημοσίευση – υπενθύμιση – ΑΦΙΕΡΩΣΗ προς τους διοικούντες την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) και των παραρτημάτων αυτής. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στον “Ημεροδρόμο” στις 24 Αυγούστου 2020 και κατέγραφε τα καλέσματα των εν λόγω κυρίων για τις συνάξεις τους σε Γράμμο και Βίτσι. Καλέσματα που οδήγησαν ακόμα και την κυβέρνηση, παρότι είχε ανακοινωθεί η παρουσία εκπροσώπου της, να μην παραστεί τελικά στις εκεί αθλιότητες των εν λόγω κυρίων. Τα, δε, καλέσματα των εν λόγω κυρίων κατά των “κομμουνιστοσυμμοριτών” ήταν και είναι τόσο “πατριωτικά”, τόσο “νόμιμα”, τόσο “δημοκρατικά” και τόσο “εορταστικά” που οι εν λόγω κύριοι έσπευσαν – τόσο “λεβέντικα” – να τα σβήσουν. Εσπευσαν να τα κατεβάσουν από τις σελίδες τους όταν ξέσπασε ο σάλος, παριστάνοντας μάλιστα – τόσο “λεβέντικα” – ότι…ψευδώς τους “κακοκολογούσαν” όσοι ανέδειξαν την “μαυρίλα” τους. Φυσικά μέσα στην τόση “λεβεντιά” τους ξέχασαν ότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ιντερνετικό – πλέον – “ήλιο”.

Σημείωση 1η: Γύρω από το ίδιο τραπέζι και κάτω από το πορτρέτο του Νίκου Μιχαλολιάκου (ακολουθεί σχετική φωτογραφία) έγινε η συνάντηση της Χρυσής Αυγής με το προεδρείο της θεσμικά αναγνωρισμένης Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Όπως αποκάλυπτε η «Εφημερίδα των Συντακτών» η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2014 στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και τα δύο μέρη συμφώνησαν για «κοινούς αγώνες» και «κοινά προγράμματα».

Ηταν την ίδια χρονιά, το 2014, που ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ ωρυόταν στην ομιλία του στο Γράμμο (όπως παινευόταν η εφημερίδα τους “Εθνική Ηχώ”, Αύγουστος 2014) ότι το 1946-49 στην Ελλάδα δεν είχαμε εμφύλιο πόλεμο, αλλά “συμμοριτοπόλεμο”.

Σημείωση 2η: Οσον αφορά το απειλητικό εξώδικο (στο οποίο θα επανέλθουμε) που οι εν λόγω κύριοι μου απέστειλαν με αφορμή όσα (εγώ και κανείς άλλος) ανέφερα για αυτά τους τα καλέσματα στην ραδιοφωνική μου εκπομπή (η εκπομπή είναι ΕΔΩ μέρος πρώτο, απολαύστε τα), εξώδικο στο οποίο φρόντισαν μάλιστα να εμπλέξουν (!) κατά αδιανόητο τρόπο τον Real fm και τον συμπαρουσιαστή Μαν.Κοττάκη, συγκρατήστε τα εξής:

α) Στο εξώδικο ισχυρίζονται με ουρανομήκη “φιλαλήθεια” και τη γνωστή τους όπως προείπαμε “λεβεντιά” ότι τα όσα βλέπουν τα μάτια σας στις φωτογραφίες περί “συμμοριτών” κομμουνιστών ουδέποτε (!) τα είπαν, β) στην σύσταση των εν λόγω κυρίων να ανακαλέσω (ούτε σάλιο για να γελάσω δεν χαραμίζω) ή τότε τρόπον τινά “θα τα πούμε” απειλώντας με με αγωγές και δικαστήρια, η απάντησή μου είναι τόσο απλή που ακόμα κι αυτοί θα την καταλάβουν: Τα αρχεία μου με τα “κομμουνιστοσυμμοριτικά τους” και τα συναπαντήματά τους με την καταδικασμένη εγκληματική ναζιστική συμμορία “Χρυσή Αυγή” αδημονούν να τους συναντήσουν. Οποτε θέλουν και όπου θέλουν.

Σημείωση 3η: …σκιάχτηκα.

Νίκος Μπογιόπουλος 1/4/2021

***

Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ (Ημεροδρόμος, Νίκος Μπογιόπουλος, 24/8/2020)

Σημείο 1ο: Κατ’ αρχάς να το ορίσουμε: Γιορτές μίσους δεν είναι αυτές όπου οι άνθρωποι συναθροίζονται για να τιμήσουν τους νεκρούς τους και να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες. Γιορτές μίσους είναι εκείνες που οι οργανωτές τους τις στήνουν για να κραυγάσουν το μίσος κατά των αντιπάλων τους, για να διακορεύσουν την Ιστορία, για να παραχαράξουν την αλήθεια, για να ξεφαντώσουν με αλλαλαγμούς και ψεύδη υπέρ του μισανθρωπισμού.

Σημείο 2ο: Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) που ιδρύθηκε με τον μεταξικό φασιστικό Αναγκαστικό Νόμο 1287/38 και συνεχίζει την πορεία της με τον επίσης χουντικό Αναγκαστικό Νόμο 1171/72 των συνταγματαρχών και που για τη λειτουργία της εκδόθηκε ο επίσης Αναγκαστικός Νόμος 1172/75, ορίζεται στο άρθρο 6 του καταστατικού της ότι “είναι Ν.Π.Δ.Δ. και υπάγεται υπό τον ΥΕΘΑ (δια του Α/ΓΕΣ)” (εδω: http://www.eaas.gr/index.php/istoriko).

Σημείο 3ο: Στους νόμους του ελληνικού αστικού κράτους, που οι ομνύοντες στο Εθνος αξιωματικοί ορκίζονται ότι τους τηρούν και τους σέβονται, που οι αστικές κυβερνήσεις, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί επίσης ορκίζονται στο αστικό Σύνταγμα και ενώπιον παπάδων για την διαφύλαξη και την τήρησή τους, αναφέρεται ότι στην Ελλάδα από την εκδίωξη των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων μέχρι το 1949 δεν διεξήχθη κανένας “συμμοριτοπόλεμος” αλλά εμφύλιος πόλεμος. Και ότι στη χώρα δεν αντιπαρατέθηκαν κυβερνητικοί με “συμμορίτες”, αλλά οι κυβερνητικοί με τον Δημοκρατικό Στρατό (εδω:

Σημείο 4ο: Οταν η ΕΑΑΣ διοργανώνει εκδηλώσεις σε Γράμμο – Βίτσι για να κραυγάσει το σκυλολόι της (σε αυτό θα επανέλθουμε) “κατά των Κομμουνιστοσυμμοριτών” όπως έκανε το παράρτημά της στας Σέρρας,  (ΕΑΑΣ, ανακοίνωση 23 Ιουλίου 2020), τότε είναι προφανές ότι α) ένα Ν.Π.Δ.Δ από κοινού με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο οποίο υπάγεται παραβιάζουν τους νόμους που υποτίθεται υπηρετούν, β) προωθούν πολιτική μισαλοδοξίας και διχασμού, γ) αναγάγουν την (κατά τον Βάρναλη) “τσούλα” σε Ιστορία και σε εργαλείο της ακροδεξιάς εθνικοφροσύνης, και δ) όλα τα παραπάνω τα κραυγάζουν κιόλας ανακοινώνοντας ότι η μάζωξή τους έχει σε τέτοιο βαθμό την έγκριση του πρωθυπουργού σε σημείο που θα “παραστεί” ακόμα και ο ίδιος εκπροσωπούμενος δια του υπουργού του Αλκ.Στεφανή.

Σημείο 5ο: Οτι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος προσωπικά θα εκπροσωπηθεί σε αυτή την αθλιότητα, που μέχρι τώρα ήταν υπόθεση της χρυσαυγίτικης ναζιστικής συμμορίας και κάθε λογής γκρουμπούσκουλων της ακροδεξιάς μαυρίλας, το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα παρίσταται – πράγμα που δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ούτε επί κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή, ούτε ακόμα και επί κυβέρνησης Σαμαρά – δηλώνει πολλά για το τι κρύβεται πίσω από την μπούργκα της “αριστείας” και του “φιλελευθερισμού”, ποιο το πραγματικό νόημα των κηρυγμάτων περί “εθνικής ενότητας” και των…ιστορικών προσεγγίσεων του τύπου ¨τι τον νοιάζει τώρα τον 17άρη για την δολοφονία Λαμπράκη”.

Σημείο 6ο: Εφόσον γι΄αυτούς που θα μαζευτούν σε Γράμμο και Βίτσι οι μαχητές που έχασαν στον εμφύλιο ήταν “κομμουνιστοσυμμορίτες”, θα ήταν παράλειψη να μην σημειώσουμε τούτο: Για μας, το εν λόγω σκυλολόι (είχαμε πει ότι θα επανέλθουμε), αυτό που νίκησε με τις ναπάλμ των Αμερικάνων, δεν είναι παρά οι κατσαπλιάδες μετά απογόνων του Βαν Φλιτ. Και αυτοί που σήμερα τους συνδράμουν, τους παρέχουν στήριξη και πολιτική ομπρέλα, είναι τα συγκαιρινά τσιράκια του Πάιατ.

Ενημέρωση (28/8/2020): Η κυβέρνηση μόλις δύο μέρες πριν τη μάζωξη σε Γράμμο – Βίτσι από την ΕΑΑΣ φαίνεται να προσπαθεί να «μαζέψει» την αθλιότητα της, ύστερα και από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι δεν το κάνει καν ευθέως και ούτε με βεβαιότητα. Μέσω δημοσιεύματος στην «Καθημερινή» με τίτλο «Δεν θα πάει στον Γράμμο ο Αλ. Στεφανής» υποστηρίζεται: «Χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης εξετάζεται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνει μεθαύριο στον Γράμμο και στο Βίτσι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού». Το δημοσίευμα εδώ.

Πηγή: imerodromos.gr

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Documento

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend