Αθηνά Λινού / Τρομάζει η εμπειρία από τα σχολεία στις ΗΠΑ

Σε σαφή προτροπή στους γονείς να προχωρήσουν σε εμβολιασμό των παιδιών τους χωρίς δισταγμό, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι το άνοιγμα των σχολείων απειλεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις μαθητικές ηλικίες, προχώρησε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Σημείωσε παράλληλα ότι θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα συνωστισμού και εκτός σχολείου. «Αυτό το Σαββατοκύριακο, όλα τα παιδιά με τους γονείς τους θα κάνουν τις προμήθειες για την καινούργια χρονιά. Ας προσέξουμε. Όσες αγορές μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως και διαδικτυακά, ας τις κάνουν έτσι οι οικογένειες, να μην έχουμε μεγάλο συνωστισμό στα βιβλιοπωλεία», όπως είπε.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην εμπειρία από άλλες χώρες, όπου έχουν ανοίξει ήδη τα σχολεία, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοϊού. «Πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι αντιμετωπίζουμε ένα σκληρό νόσημα, που μπορεί να στείλει ανθρώπους στην εντατική και στο θάνατο -περιλαμβανόμενων και μερικών παιδιών. Γι’ αυτό πρέπει αφενός μεν να προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των εμβολιασμών, αφετέρου να τηρούμε αυστηρά μέτρα προστασίας και σε επίπεδο Πολιτείας και σε ατομικό, σαν να μην ήμασταν εμβολιασμένοι. Αυτό το στέλεχος κολλάει τόσο εύκολα και μεταδίδεται τόσο εύκολα ώστε στις ΗΠΑ, που άνοιξαν τα σχολεία στις αρχές Αυγούστου, έχουν τεράστιο πρόβλημα. Το ένα τρίτο των περιστατικών είναι παιδιά».Σημείωσε εξάλλου, όσον αφορά την μείωση του αριθμού όσων διστάζουν να εμβολιαστούν, ότι ακόμη και κάποιος που διστάζει, «θα πάει να εμβολιαστεί αν του μιλήσει ο γιατρός του -και δεν τους έχουμε αξιοποιήσει όλους τους κλινικούς γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αν του μιλήσει ο φίλος του που αρρώστησε ή που έχασε κάποιον άνθρωπο».

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend