Ακρίβεια: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα και τον Νοέμβριο στο ρεύμα

Δραματική η κατάσταση με την ακρίβεια στην Ελλάδα. Νέο αρνητικό ρεκόρ στο ρεύμα. Χειρότερη στην Ευρώπη η χώρα.

Και συνεχίζει: «Η Ελλάδα, με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καταγράφει την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη για το μήνα Νοέμβριο, 228,87 ευρώ ανά MWh, ”επίτευγμα” που θα δουν στους λογαριασμούς τους οι καταναλωτές τον Ιανουάριο, οπότε και θα τριπλασιαστεί η χρέωση για το ρεύμα.

Με απλά λόγια, σε κάθε ένα (1) ευρώ που θα καταναλώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις για ρεύμα, θα προστίθενται άλλα δύο (2) ευρώ λόγω της ρήτρας στα τιμολόγια που συνδέεται με τη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους και όλες, εκτός πιθανά από τα στελέχη της κυβέρνησης, πως τα ποσά επιδότησης των αυξήσεων, ακόμη και μετά από όλες τις τροποποιήσεις όπου τα εννιά (9) ευρώ έγιναν δεκαοκτώ (18) και στη συνέχεια τριάντα εννιά (39), δεν αρκούν για να καλύψουν τις υπέρογκες επιβαρύνσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι οι καταναλωτές τους επόμενους μήνες.

Ενώ η ακρίβεια στο ρεύμα συνεχίζει να καλπάζει, η κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στο να αφήνει την αγορά ηλεκτρικής ενέργεια χωρίς έλεγχο και ρύθμιση, με τις αρμόδιες Αρχές, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και Επιτροπή Ανταγωνισμού, να κλείνουν τα μάτια στο εν εξελίξει φαινόμενο που θέτει σε αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που βιώνουν επιπρόσθετα τα αποτελέσματα της απώλειας ελέγχου της υγειονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει έστω και τώρα με μέτρα ελέγχου της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αποτροπής ολιγοπωλιακών παιχνιδιών, πραγματικά μέτρα που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση των πολιτών στο αγαθό του ηλεκτρισμού, ειδικά για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και να διασφαλίσει ότι η δική της ανεπάρκεια και προχειρότητα δε θα θέσει σε κίνδυνο την επάρκεια του ενεργειακού μας συστήματος τον χειμώνα.

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες αρνητικές πρωτιές με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη!».

ΠΗΓΗ : https://www.ieidiseis.gr/

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend