Αλέξης Τσίπρας / «Αυτό το έκτρωμα θα ξηλωθεί την πρώτη ημέρα της νέας προοδευτικής κυβέρνησης»

Τη δέσμευση ότι θα ξηλωθούν από τις πρώτες ημέρες που θα αναλάβει μια νέα προοδευτική κυβέρνηση τα ηνία της χώρας οι εμβληματικές αλλαγές της κυβέρνησης Μητσοτάκη – ασφαλιστικό, πτωχευτικός νόμος, σφαγή των εισακτέων στα ΑΕΙ και απλήρωτα 10ωρα – διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για την επικουρική ασφάλιση.

«Αυτό το έκτρωμα που φέρατε σήμερα θα ξηλωθεί την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση» διατράνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Και το ασφαλιστικό και ο πτωχευτικός και η σφαγή των εισακτέων και τα απλήρωτα 10ωρα θα ξηλωθούν αλλά δεν θα ξεχαστούν. Θα είναι πάντοτε υπενθύμιση ότι μια κυβέρνηση αλαζόνων, σε δύσκολες στιγμές για την κοινωνία, έκανε τον φόβο και τον πόνο του ελληνικού λαού ευκαιρία για να πλουτίσουν κάποιοι λίγοι, οι εκλεκτοί και οι φίλοι. Αυτή θα είναι η μόνη σας υστεροφημία» υπογράμμισε.

«Σήμερα η Βουλή καλείται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που συνιστά ύβρη στις σημερινές και τις επόμενες γενιές Ελληνίδων και Ελλήνων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Μίλησε για «άλλη μία βαθιά αντικοινωνική πράξη μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υλοποιούν ένα πολιτικό σχέδιο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε λόγο για το «μεγαλύτερο φιάσκο που έχει υποπέσει ποτέ πρωθυπουργός της χώρας», ενώ ειδικότερα για την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να παγιδεύσει τον Ευάγγελο Αποστολάκη μίλησε για «κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού» και «πράξη πολιτικής αγυρτείας».

«Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν επεδίωξε την πολιτική συναίνεση, παρά επιχείρησε με επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα να δημιουργήσει εντυπώσεις διεμβολισμού των πολιτικών αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών, φτάνοντας στο απώτατο όριο κατρακύλας και αυτοεξευτελισμού» είπε χαρακτηριστικά. «Αντί για πρόταση σε συνεννόηση σχεδίασε πρόσκληση αποστασίας. Μια πράξη που το όνομα Μητσοτάκης έχει γίνει πολιτικά συνώνυμο» τόνισε. Μίλησε δε για άλλη μια φορά για κυβέρνηση «σε αποδρομή» και έναν πρωθυπουργό «σε βέρτιγκο» που με κάθε του δήλωση δείχνει πόσο μακριά είναι από τις αγωνίες των πολιτών αυτής της χώρας.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend