Αλέξης Τσίπρας / «Ο κόσμος της εργασίας σύντομα θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη»

Στην κορυφή του πολυπληθέστατου μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το παρών ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με εργαζόμενους όλων των ηλικιών

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της Δεξιάς εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ελπίδας προς τους εργαζομένους,  δίνοντας το παρών στη μεγάλη διαδήλωση που ήταν το αποκορύφωμα της καθολικής απεργίας του κόσμου της εργασίας κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην κορυφή του πολυπληθέστατου μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ όπου εργαζόμενοι όλων των ηλικιών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με κεντρικό σύνθημα «Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια. Όχι στη φθηνή και ελαστική εργασία» οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου που καταργεί το οκτάωρο και επιβάλλει τις απλήρωτες υπερωρίες επιστρέφοντας εν έτει 2021 τον εργασιακό μεσαίωνα.

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του προς τον κόσμο της εργασίας επεσήμανε ότι «μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού Μεσαίωνα. Θα έρθει να επαναφέρει την χώρα σε τροχιά κοινωνικής συνοχής και τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας».

Αναλυτικά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

«Η κυβέρνηση της Δεξιάς δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο. Για ποιων τα συμφέροντα δουλεύει και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί.
Για χάρη μιας μικρής  ελίτ επιχειρηματιών, ως επί το πλείστον συνδαιτυμόνων και φίλων του κυρίου Μητσοτάκη, βάζει στο στόχαστρο τις δυνάμεις της εργασίας, τον κόσμο της εργασίας.
Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται  οι εργαζόμενοι με ρεπό.
Αυτός ο κόσμος της εργασίας είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Στον κύριο Μητσοτάκη και στους υπουργούς του. Και μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού Μεσαίωνα. Θα έρθει να επαναφέρει την χώρα σε τροχιά κοινωνικής συνοχής και τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας».

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Η Αυγή