Αλέξης Τσίπρας / Ο Μητσοτάκης λέει ότι η ακρίβεια είναι προσωρινή, όπως έλεγε ότι νίκησε την πανδημία

«Έχω ευθύνη ως αυριανός πρωθυπουργός να σας καταγγέλλω στον ελληνικό λαό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του

Νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκηε εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία στη Βουλή για την κρίση ακρίβειας και την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Ανησυχώ για την ανεπάρκειά σας. Ανησυχώ γιατί είστε αρνητής της πραγματικότητας, ανησυχώ γιατί έχουμε έναν πρωθυπουργό που το μόνο που θέλει να κάνει είναι η επικοινωνία και η εικόνα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έχω ευθύνη ως σημερινός αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανός πρωθυπουργός, να είμαι εδώ και να καταγγέλλω στον ελληνικό λαό, που είναι ο τελικός κριτής. Και κοντοζυγώνει η ώρα» σημείωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε ότι «ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη η ανησυχία του μέσου πολίτη που παρακολουθεί, που βλέπει την ακρίβεια να τον πνίγει, στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους, μεγάλωσε. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας. Λέει τα ίδια που έλεγε και για την πανδημία, ότι νικήσαμε, ότι πάμε στο τελευταίο μίλι, ότι η ακρίβεια θα είναι προσωρινή. Η κα Λαγκάρντ, πρόεδρος της ΕΚΤ, προεξοφλεί ότι το πρόβλημα της ακρίβειας ήρθε για να μείνει και ότι η άνοδος στις τιμές της ενέργειας θα διαρκέσουν περισσότερο από την πανδημία. Αυτό είναι το επίπεδο της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι στο Προσχέδιο του προϋπολογισμού οι προβλεπόμενες δαπάνες για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την ακρίβεια είναι μηδέν.

«Η ακρίβεια αφορά στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης και πονάει τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με ξένα κόλλυβα, τα 37 δισ. που αφήσαμε εμείς, κάνατε φοροαπαλλαγές κυρίως στα υψηλά εισοδήματα».

«Εάν η οικονομία καλπάζει γιατί δεν στηρίζετε νοικοκυριά και επιχειρήσεις; Γιατί ο κ. Σκυλακάκης παγώνει πληρωμές ΕΣΠΑ; Γιατί πέσατε τόσο έξω στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης; Λέγατε ότι το 2021 θα έχουμε απορροφητικότητα 2,6 δισ. Στο μεσοπρόθεσμο είπατε ότι τελικά θα έχουμε 1,6 δισ. Τελικά, θα έχουμε μετά βίας 150 εκατ. ευρώ» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ένα μέσο νοικοκυριό, αν εφαρμοζόταν αυτό που εφαρμόστηκε στην Ισπανία και προτείναμε με τροπολογία για τη μείωση του ΕΦΚ και απορρίψατε, θα πλήρωνε τουλάχιστον 300 ευρώ λιγότερα

Με την τροπολογία που προτείναμε για την αμόλυβδη, θα πλήρωνε τουλάχιστον 25 ευρώ λιγότερα σε κάθε γέμισμα, 100 ευρώ το μήνα. Η μεσαία τάξη σήμερα πληρώνει το μάρμαρο, δεν βρίσκεται στους ευνοημένους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι η Κομισιόν προτείνει αναστολή πληρωμών για ευάλωτους καταναλωτές, όχι ρευματοκοπές, μείωση ΕΦΚ και έλεγχοι στα καρτέλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δύο τροπολογίας ενσωματώνοντας τις προτάσεις της Κομισιόν και τις καταψηφίσατε.

«Θα έχουμε γενικευμένη τάση αυξήσεων και εσείς παριστάνετε ότι δεν τρέχει τίποτα. Ανησυχώ για την ανεπάρκειά σας, γιατί είστε αρνητής της πραγματικότητας. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία, η εικόνα».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η Επιτροπή Ανταγωνισμού έπρεπε να κάνει ουσιαστικότερη παρέμβαση απέναντι στα καρτέλ. Δεν μπορεί 3 μήνες μετά την κορύφωση αυξήσεων στις τιμές, να συστήνει ομάδες εργασίας για να δει τι συμβαίνει με τα τιμολόγια του ρεύματος.

Είπατε για την αξία της μετοχής της ΔΕΗ τότε και σήμερα. Οι καταναλωτές που πληρώνουν σήμερα αυξημένους λογαριασμούς παίρνουν μέρισμα για να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς; Αφού τόσο ανεβαίνει η αξία της ΔΕΗ, γιατί πουλήσατε τελικά; Προκαλέσατε τεράστια ζημία στο δημόσιο συμφέρον».

«Η συζήτηση αυτή δεν τελειώνει εδώ, είναι πολύ κρίσιμη για το σήμερα και το αύριο της μέσης οικογένειας. Όσο στη διακυβέρνηση του τόπου παραμένει μία κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που είναι εγκλωβισμένοι στις δεσμεύσεις τους με μεγάλα συμφέροντα, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα στον τόπο.

Έχω ευθύνη ως σημερινός αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανός πρωθυπουργός, να είμαι εδώ και να καταγγέλλω στον ελληνικό λαό, που είναι ο τελικός κριτής. Και κοντοζυγώνει η ώρα» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend