Αλέξης Τσίπρας : Χαριστικές ελαφρύνσεις για λίγους τα μέτρα για την μείωση του Ενφια

Αλέξης Τσίπρας: Αντιμετωπίζουν την οικονομική ασφυξία με ημίμετρα και με ελαφρύνσεις για λίγους

Η αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας δε γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις για λίγους τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επικοινωνιακή ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%. Χαρίζουν στους μεγαλοϊδιοκτήτες τον συμπληρωματικό φόρο, απλά μετριάζουν τις επιβαρύνσεις λόγω νέων αντικειμενικών για τους πολλούς τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία, απλά προσπαθεί να μετριάσει τις υπέρογκες επιβαρύνσεις που έρχονται με τις νέες αντικειμενικές αξίες που τίθενται σε ισχύ».

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι «η αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος της ακρίβειας που λαμβάνει διαστάσεις οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δε γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις που αφορούν κατά βάση λίγους.

  • Κυβερνητική παρέμβαση για αποκλιμάκωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
  • Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα.
  • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
  • Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Αυτά τα μέτρα όμως, μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Γι’ αυτό και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο, αποτελεί πλέον ζήτημα επιβίωσης αλλά και αξιοπρέπειας για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.