Αντιφασιστικό συλλαλητήριο / Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, ρίψη χημικών

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια, δυνάμεις των ΜΑΤ αναίτια επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, σύμφωνα με καταγγελίες, ενώ προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3, με σπρωξίματα, όταν προσπάθησαν τους διαδηλωτές στη μία λωρίδα.

Την επίθεση των ΜΑΤ κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτο. Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία παρεμποδίζεται από την αστυνομια και δέχεται χημικά χωρίς κανέναν λόγο» σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συμπλήρωσε:

«Πήγα στον επικεφαλής της αστυνομίας και ζήτησα τον λόγο, ποιος έχει δώσει αυτές τις εντολές και πού αποσκοπούν. Δεν πήρα καμία ουσιαστική απάντηση.

Η αντιμετώπιση του κόσμου που παλεύει τον φασισμό από την κυβέρνηση είναι ενδεικτική της ανοχής της στο αυγό του φιδιού».

Κάλεσμα στη σημερινή διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έχουν απευθύνει ΚΕΕΡΦΑ, ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, άνθρωποι των Γραμμάτων και των τεχνών, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς. 

Νωρίτερα, αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου και επιστροφή στο ίδιο σημείο.

Οι νέες διαδηλώσεις έρχονται μετά τις άγριες επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος από φασίστες στη Θεσσαλονίκη με το έναυσμα να δίνουν χρυσαυγίτες.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend