Αντ.Ελευθεριάδης / Ξεστοκάρισμα κοροϊδίας

Ο Αλ. Τσίπρας στις 28 Απριλίου σε συνέντευξη που είχε δώσει στον ΑΝΤ1 επέκρινε την κυβέρνηση για την απόφαση οι ηλικίες 30-39 να έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν με το AstraZeneca. Είχε πει χαρακτηριστικά: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε.»

Η δήλωση του αυτή είχε συγκεντρώσει τα βέλη όλων των μαχητικών “σταυροφόρων” της κυβέρνησης για ανεύθυνη δήλωση από τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πρόσφατες αλλαγές σχετικά με το εν λόγω εμβόλιο βέβαια τον δικαίωσαν.

Τα δεδομένα όμως από τότε ως τώρα δεν έχουν αλλάξει ριζικά. Δεν είναι μια δήλωση που βασίστηκε σε μια υπόθεση που απλά δικαιώθηκε. Τα δεδομένα ήταν εμφανή από τότε για το εν λόγω εμβόλιο. Η Αθηνά Λινού στις 26 Απριλίου, τάχθηκε κατά της χορήγησης του εμβολίου της εταιρείας στους 30άρηδες. «Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30άρηδες, αλλά το ΑstraΖeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», είπε κι διερωτήθηκε: «Είναι θέμα και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50».

Η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού ν’ αλλάξει τη σύστασή της ανάγκασε ακόμη και υποχρέωσε τον Άρη Πορτοσάλτε να παραδεχθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δίκιο. Ένα πικρό ποτήρι για τον άτυπο spokesman του κ. Μητσοτάκη. Πιο πικρό όμως είναι για όλους αυτούς που η Πολιτεία τους ώθησε να εμβολιαστούν και τώρα νιώθουν προδομένοι και ακόμα χειρότερα ευάλωτοι. Η πίστη είναι κομβική στα ζητήματα υγείας, άπαξ και διαρραγεί είναι αδύνατη η επαναφορά της  στο προηγούμενο επίπεδο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται ότι είναι ο καλύτερος χορηγός για τους αρνητές των εμβολίων.  Όσα προνόμια και να χορηγηθούν στους εμβολιασμένους πάντα θα υπάρχει η καχυποψία σε μια ανειλικρινή κυβέρνηση.