Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Κουρτς συμπρόεδρος σε αντιρατσιστική οργάνωση

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε το 2021 μετά από   καταγγελίες σε βάρος του για διαφθορά, διορίστηκε συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανοχής και Συμφιλίωσης (ECTR), όπως ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση.

Το ECTR περιγράφει τον εαυτό του ως μια ομάδα πρώην ηγετών και άλλων υπευθύνων λήψης αποφάσεων που δεσμεύονται να καταπολεμήσουν τον εξτρεμισμό, τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία. Πρόεδρος είναι και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Ωστόσο, ειδικά για τον διορισμό του Κουρτς εγείρονται ενστάσεις και προβληματισμοί, καθώς ο πρώην Αυστριακός καγκελάριος ηγείτο – μετά από συμφωνία συνασπισμού με το αντιμεταναστευτικό Κόμμα Ελευθερίας το 2017 – της μόνης δυτικοευρωπαϊκής κυβέρνησης με τη συμμετοχή ακροδεξιού ακροδεξιού κόμματος.

«Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε έναν τόσο σημαντικό οργανισμό που εργάζεται ενάντια στον εξτρεμισμό και για μεγαλύτερη ανοχή σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε ο πάντως ο Κουρτς σε δήλωση που εξέδωσε το ECTR. «Γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπόψη οι ηγέτες το έργο του ECTR στη δημιουργία πολιτικής για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο 35χρονος πολιτικός παραιτήθηκε από καγκελάριος τον περασμένο Οκτώβριο. Η παραίτησή του ήρθε μετά τις καταγγελίες ότι ο Κουρτς και άλλοι αξιωματούχοι είχαν χρησιμοποιήσει κρυφά δημόσια κεφάλαια για να χειραγωγήσουν τις δημοσκοπήσεις σε μια προσπάθεια να τον βοηθήσουν να γίνει αρχηγός του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια καγκελάριος το 2017.

Ο Κουρτς, ο οποίος αρνείται κάθε αδικοπραγία, δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι εγκαταλείπει εντελώς την πολιτική.

Έκτοτε, τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα εργαστεί για την Thiel Capital, την επενδυτική εταιρεία που ξεκίνησε από τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της PayPal Πίτερ Θίελ.

«Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ευρέως γνωστός για την αφοσίωσή του στην καταπολέμηση όλων των μορφών αντισημιτισμού, τρομοκρατίας, εξτρεμισμού και ριζοσπαστικοποίησης με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης της νεολαίας κατά τη διάρκεια των σχεδόν 10 ετών που κατείχε ηγετικούς ρόλους», ανέφερε από την πλευρά του το ECTR. Ήταν επίσης πολύ δραστήριος στην αντιμετώπιση του ρόλου της Αυστρίας στο Ολοκαύτωμα, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend