Αποκάλυψη avgi.gr / Γιατί δεν πέταξε το Beriev – Καθυστέρησαν επί 10 μέρες την επέκταση της σύμβασης

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τις πληροφορίες ότι το Beriev δεν πέταξε τη Δευτέρα για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε Κερατέα και Βίλια με ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αποκαλύπτει το avgi.gr, το θηριώδες ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο, είχε εξαντλήσει εδώ και, σχεδόν, δέκα ημέρες τις ώρες πτήσεις που είχαν συμφωνηθεί με τους Ρώσους κατά τη σύμβαση ενοικίασης και απαιτείτο η επέκτασή της.

Όμως, η νομική υπηρεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και είχε ενημερωθεί εγκαίρως από τους Ρώσους, επέδειξε σημαντική καθυστέρηση στο να προχωρήσει η επέκταση της σύμβασης. 

Αυτός είναι και ο λόγος που το το Beriev δεν μπόρεσε να βοηθήσει τη Δευτέρα στην αντιμετώπιση των δυο πολύ μεγάλων πυρκαγιών σε Κερατέα και Βίλια.

Να σημειωθεί ότι για μια ακόμα φορά το επιχειρησιακό μοντέλο αντιμετώπισης των πυρκαγιών έδειξε την ένδειά του και στις πυρκαγιές της Κερατέας και των Βιλίων.

Γιατί για μια ακόμα φορά  υπήρξε καθυστέρηση στην πρώτη και άμεση παρέμβαση που θεωρείται η πλέον σημαντική ώστε να μην πάρει η φωτιά διαστάσεις, όπως πήρε και στις δυο περιπτώσεις.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν ακόμα και από τις πληροφορίες για μειωμένες περιπολίες με μικρά πυροσβεστικά περιπολικά με σκοπό την γρήγορη πρόσβαση και εντοπισμό σε περίπτωση εμπρησμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ αν και έχει θέσει από χτες έξι ερωτήματα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν πήρε απάντηση αν και την ενημέρωση της Δευτέρας την έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την αιφνίδια ασθένεια του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτούσε συγκεκριμένα:

-Τι ώρα και από ποιον εντοπίστηκε η πυρκαγιά;

-Πόσοι κρόνοι (μικρά περιπολικά με σκοπό την γρήγορη πρόσβαση και εντοπισμό σε περίπτωση εμπρησμού) υπήρχαν κ περιπολούσαν στην περιοχή αφού σήμερα οι συνθήκες όριζαν στάδιο 4 / αυξημένη ετοιμότητα;

-Σε πόση ώρα και με πόσα μέσα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την στιγμή του εντοπισμού της πυρκαγιάς;

-Γιατί συνεχίζουν να επιχειρούν ελάχιστα καναντέρ;

-Για ποιους λόγους το Beriev δεν πετάει σε καμία από τις δυο μεγάλες πυρκαγιές;

-Πόσα μέσα επιχειρούν από τις δυνάμεις βοήθειας ξένων χωρών που βρίσκονται ακόμη στη χώρα μας;

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend