Ας πάνε στα κολέγια

Η δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής στις ανώτατες σχολές δείχνει πλέον καθαρά ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο. Περίπου 35.000 παιδιά θα μείνουν εκτός ΑΕΙ μετά από δύο εφιαλτικές χρονιές τηλεκπαίδευσης και απίστευτων παλινωδιών του υπουργείου Παιδείας.

Δεν πειράζει, έλεγε τις προάλλες ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ΣΕΒ: δεν χρειάζεται να σπουδάσουν όλοι, ούτε να πάνε σε μια σχολή στην οποία μπήκαν κατά τύχη. Υπάρχουν και άλλες επιλογές στη ζωή και αν βρουν αυτό που θέλουν, θα είναι ευτυχισμένοι… Μόνο που επιλογές, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν και ο Μητσοτάκης το ξέρει. Η μόνη επιλογή που έχει όλος αυτός ο κόσμος είναι να στραφεί στα ιδιωτικά κολέγια, όπου καμία βάση και κανένας περιορισμός δεν του εμποδίζει την πρόσβαση. Αρκεί να έχει για τα δίδακτρα, φυσικά. Αλλιώς ας κόψει τον λαιμό του.

Η στροφή στα ιδιωτικά κολέγια λοιπόν είναι το πραγματικό σχέδιο του Μητσοτάκη και όχι η αναζήτηση της προσωπικής ευτυχίας των αποφοίτων. Γιατί οι κολεγιάρχες είναι βασικοί υποστηρικτές και χρηματοδότες της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτούς λογοδοτεί η κυβέρνηση. Προς δική τους χάρη συρρικνώνεται το δημόσιο πανεπιστήμιο και οδηγείται σταθερά η δημόσια εκπαίδευση σε κατάσταση απαξίωσης και παρακμής. Χωρίς ανανέωση του διδακτικού προσωπικού, χωρίς συνθήκες εργασιακής αξιοπρέπειας, χωρίς σύγχρονο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και μεθόδους που να τραβάνε το ενδιαφέρον των παιδιών. Τώρα τους κλείνουν και την πόρτα στα πανεπιστήμια. Δεν πειράζει. Ας πάνε στα κολέγια.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend