«Αυτοσχεδιάζουν, κουτουλάνε μεταξύ τους από την ασυνεννοησία και αυτοεξευτελίζονται» σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για τους υπουργούς του Κυρ. Μητσοτάκη (ΔΙΟΔΙΑ ΑΘΗΝΑΣ)

Γιάννης Οικονόμου / Άδειασε τον Καραμανλή για τα διόδια στην Αθήνα

Κατηγορηματικά «όχι» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ερώτηση εάν θα μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει της επανέναρξης του δακτυλίου. Άδειασε έτσι εμφατικά τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, που μόλις προχθές είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πρόκειται για ένα μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε και επισήμως ότι επιστρέφει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. Όπως είπε, όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στο δακτύλιο εναλλάξ σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους.

Εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά στο δακτύλιο ανεξάρτητα από τον αριθμό τους δύο βασικές κατηγορίες:

  • Πρώτον οι τύποι των «καθαρών» οχημάτων, δηλαδή, τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα από κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου και τα Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2.
  • Και δεύτερον όσοι έχουν άδεια δακτυλίου. «Εκεί υπήρχαν πάρα πολλές εξαιρέσεις και θα γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μειωθούν και να εκλογικευθούν» υποστήριξε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ακόμη ότι για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας. Ένα Παρατηρητήριο που θα «ομογενοποιήσει» δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και Δήμων, Περιφέρειας και επιστημόνων, αλλά και μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αδειάζει στεγνά τον αρμόδιο υπουργό κ. Καραμανλή, για τα διόδια και τον δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Όσο οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη αυτοσχεδιάζουν, κουτουλάνε μεταξύ τους από την ασυνεννοησία και αυτοεξευτελίζονται, και όσο τα ΜΜΜ αποτελούν παράγοντα υπερμετάδοσης της πανδημίας λόγω ακραίου συνωστισμού, τόσο η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )