Αφγανιστάν / Χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την προσωρινή παύση πτήσεων

Όπως μετάδωσε πριν από λίγο η δημοσιογράφος Κλαρίσα Γουόρντ του CNN, Περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία αλλά δεν μπορούν να αναχωρήσουν από το διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, καθώς το Κατάρ έχει φτάσει στην ικανότητά του να δέχεται επιπλέον Αφγανούς.

Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι την Παρασκευή ότι καμία Αμερικανική πτήση δεν είχε φύγει από την Καμπούλ σε διάστημα οκτώ ωρών. Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η παύση των αμερικανικών πτήσεων στην Καμπούλ θα αρθεί και οι πτήσεις θα συνεχιστούν σύντομα.

Το CNN μετέδωσε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει νέες τοποθεσίες, μεταξύ άλλων στην Ευρώπη, για τη μετεγκατάσταση Αφγανών, καθώς πλησιάζει η χωρητικότητα στο Κατάρ και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη συνωστισμό των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Πολλές από τις πτήσεις εκκένωσης της αμερικανικής κυβέρνησης ταξίδευαν στο Κατάρ, αλλά έχουν επιβραδυνθεί καθώς έχει φτάσει τη χωρητικότητά του για τη φιλοξενία ανθρώπων, σύμφωνα με πηγή από το Κατάρ.

Καταγράφηκε ρίψη δακρυγόνων για να ελεγχθεί το πλήθος των Αφγανών πολιτών που συνωστίστηκε στις πύλες του αεροδρομίου  προσπαθώντας να απεγλωβιστούν από τη χώρα. Μία ημέρα μετά που το Πεντάγωνο δήλωσε ότι η τάξη αποκαθίσταται στο σημείο και ότι οι πτήσεις εκκένωσης από το Αφγανιστάν θα επιταχυνθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα για να ηρεμήσει το πλήθος του κόσμου. τα πλήθη, σύμφωνα με υψηλόβαθμο δυτικό αξιωματούχο. Δεν είναι σαφές αν οι στρατιώτες ήταν Αμερικανοί- Αφγανοί, Βρετανοί και άλλοι δυτικοί στρατιώτες που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο.

Ο αμερικανικός στρατός δεν σχολίασε τα δακρυγόνα και τους πυροβολισμούς, αλλά δήλωσε ότι έχει αναλάβει να διασφαλίσει μια εξωτερική περίμετρο στο αεροδρόμιο. Έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας εκεί.

«Η κατάσταση ασφαλείας παραμένει ρευστή» δήλωσε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, η οποία επιβλέπει τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν. “Οι δικές μας.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

 

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend