Αϊτή / Δολοφονήθηκε ο πρόεδρος της χώρας μέσα στο σπίτι του

Νεκρός είναι ο πρόεδρος της Αϊτής Jovenel Moise, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το BBC η κατοικία του προέδρου της χώρας δέχθηκε επίθεση από ένοπλους άνδρες στις 01:00 τοπική ώρα (05:00 GMT).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η σύζυγός του τραυματίστηκε επίσης από την επίθεση.

 

O πρωθυπουργός της Αϊτής Κλοντ Ζοζέφ χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «μια απάνθρωπη και βάρβαρη πράξη».

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχιση της εξουσίας και για να προστατέψουμε το έθνος», σημείωσε ο Ζοζέφ.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Περίπου στη μία τα ξημερώματα της Τρίτης 6 Ιουλίου προς Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, μια ομάδα αγνώστων ατόμων, μερικοί από τους οποίους μιλούσαν Ισπανικά, επιτέθηκαν στην ιδιωτική κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας και τραυμάτισαν θανάσιμα τον επικεφαλής του κράτους».

«Καταδικάζοντας αυτήν την άθλια, απάνθρωπη και βάρβαρη πράξη», ο πρωθυπουργός της χώρας καλεί τον «πληθυσμό να παραμείνει ήρεμος» και διαβεβαιώνει ότι «η κατάσταση ασφάλειας της χώρας» είναι «υπό έλεγχο».

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend