Βαρουφάκης: Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα

 

Το μήνυμα ότι το ΜέΡΑ25 δυναμώνει και ωριμάζει έστειλε το βράδυ της Κυριακής ο γραμματέας Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα εργασιών του 1ου Διαβουλετικού Συνεδρίου τού κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για αυτόνομη πορεία του ΜέΡΑ25 και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ενίσχυση του κόμματος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην εξόρμηση που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, η δέσμευση του ΜέΡΑ25 είναι «τα κινήματα στην εξουσία, όχι οι ηγεσίες που παίζουνε βρώμικα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών», προσθέτοντας ότι «είμαστε οι συνοδοιπόροι της προόδου και θα κερδίσουμε το δικαίωμα να ξαναγίνουμε σύντροφοι κάποια στιγμή».

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι το μνημονιακό τόξο πρόκειται να εξαπολύσει λάσπη και βρώμικο πόλεμο εναντίον του ΜέΡΑ25, επειδή αυτό δυναμώνει. Επανέλαβε ότι είναι χαμένη η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ «που έχει ενσωματωθεί στην ολιγαρχία».

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ, δήλωσε ότι έκαναν «βρώμικη προπαγάνδα ακόμα και προεκλογικά λέγοντας με άνθρωπο του Σόρος», ωστόσο είπε ότι «εμείς θα γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο. Θα συνεχίσουμε να τους αγκαλιάζουμε με αγάπη και κατανόηση κι ας μας βλέπουν ανταγωνιστικά».

Μίλησε για την ανάγκη «παλλαϊκής ενότητας και συστράτευσης, σε όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον του κόσμου», καθώς και για συμμετοχή στο κίνημα και εξωστρέφεια.

Προανήγγειλε ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο, με το 2ο μέρος του Συνεδρίου, «θα συνεχίσουμε τον εκδημοκρατισμό και την πιο βαθιά συμμετοχική διαδικασία», αλλά και «θα μιλήσουμε για το μέλλον… για την ανάγκη να υπάρξει κοινωνικοποίηση του χρήματος και των μέσων παραγωγής».

Τόνισε ότι η εξόρμηση του ΜέΡΑ25 σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό «πρέπει να είναι έντονη», ενώ έστειλε το μήνυμα ότι «είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα για να αποκτήσει η ανυπακοή μια πιο ισχυρή φωνή μέσα στην κοινωνία».

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών που έγιναν μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου θα ανακοινωθούν επίσημα τη Δευτέρα 7 Ιουνίου. Πριν την έναρξη των ψηφοφοριών και μετά από κλήρωση, η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ 25 αυξάνεται κατά 63 μέλη, ενώ δύο μέλη κληρώθηκαν και θα γίνουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

 

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Εφημ. Συντακτών