Βουλγαρικές εκλογές: Πρώτο αλλά χωρίς αυτοδυναμία το κόμμα του Μπορίσοφ

Χαμηλή συμμετοχή καταγράφηκε στις σημερινές κοινοβουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, όπου η κάλπη δεν έβγαλε εκπλήξεις. Συνολικά στο κοινοβούλιο μπαίνουν έξι κόμματα, τα οποία θα κληθούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Το κεντροδεξιό κόμμα GERB-UDF του πρώην πρωθυπουργού Μπορίσοφ βρίσκεται απομονωμένο και είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη κυβέρνηση παρά τη κατάκτηση της πρώτης θέσης στις σημερινές εκλογές.

Πρώτο σε όλα τα exit poll είναι το GERB-UDF του πρώην πρωθυπουργού Μπορίσοφ, το οποίο καταγράφεται με ποσοστό από 22.1% έως και 23.6%. Ακολουθεί το Υπάρχει Τέτοιος Λαός (ITN) του λαϊκιστή τηλεαστέρα Τριφόνοφ που συγκεντρώνει το 21.5% έως 23% των ψήφων. Στη τρίτη θέση βρίσκονται οι Σοσιαλιστές (BSP for Bulgaria) με ποσοστά από 14.1% έως 15.1%. Τέταρτο κόμμα έρχεται η Δημοκρατική Βουλγαρία (Democratic Bulgaria) με φιλελεύθερες απόψεις, καταγράφοντας ποσοστά από 13% έως και 14.1%. Πέμπτο κόμμα στην εκλογική κατάταξη είναι το μειονοτικό κόμμα MRF που απευθύνεται στον τουρκικό πληθυσμό της Βουλγαρίας εξασφαλίζοντας ποσοστά από 8.9% έως 12%. Τη τελευταία θέση εξασφαλίζει το νέο κόμμα Σηκωθείτε! Μαφία, έξω! (IS.MV) με ποσοστά 4.8% έως και 5.5%.

Σημειώνεται ότι είναι οι δεύτερες εκλογές που γίνονται στη Βουλγαρία μετά τον Απρίλιο και την αδυναμία συγκρότηση κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση που θα προκύψει είτε θα είναι αμιγώς τεχνοκρατική με τη συμφωνία των κομμάτων είτε θα σχηματιστεί κυβέρνηση από την αντιπολίτευση πλην του GERB-UDF που βρίσκεται απομονωμένο πολιτικά έπειτα από την ενδημική διαφθορά που στοίχειωσε τη περίοδο της διακυβέρνησης του.

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Documento

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend