Βουλευτής ΝΔ για παιδική εργασία: Πρέπει τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά (Video)

«Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά…» δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Είναι γνωστό ότι τα επιχειρήματα που επικαλούνται μέλη του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να στηρίξουν τις πράξεις της κυβέρνησης είναι ανεκδιήγητα αλλά πλέον φαίνεται να είναι και από-ευθυγραμμισμένα από την ελληνική νομοθεσία.

Τουλάχιστον αυτό έγινε σαφές από τη διατύπωση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μαραβέγια που με σκοπό να δικαιολογήσει και να κατευνάσει τις αντιδράσει για την πρόθεση της κυβέρνησης για παιδική εργασία εφήβων από δομές φροντίδας ανηλίκων, ισχυρίστηκε πως όλα τα παιδιά του κόσμου θα πρέπει να παίρνουν εργασιακή εμπειρία!

Ειδικότερα, μιλώντας ο ίδιος στην εκπομπή Kontra24, δήλωσε: «Θεωρώ ότι πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν σε δομές. Που πρέπει να βρουν ένα βήμα επανένταξης. Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά. Δεν είπαμε ούτε να δουλέψει ούτε να κοπιάσει».

Μάλιστα, χαρακτήρισε το πρόγραμμα… «σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό» για «να γνωρίσει ο κόσμος την αγορά εργασίας»!

Εύλογα τίθεται το ερώτημα όμως από πότε η επανένταξη λαμβάνει τη μορφή της… παιδικής εργασίας.

Η θέση όλων των 16χρονων παιδιών σε ένα σύγχρονο κράτος, είτε ζουν σε δομές είτε όχι, είναι στο σχολείο και όχι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μεγαλοξενοδόχους…

Θα έπρεπε κάθε κυβέρνηση να θεωρεί τη μόρφωση και την εκπαίδευση αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα των παιδιών και όχι να τα εισάγει στο σύστημα εκμετάλλευσης.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε συμφωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ώστε να εργάζονται 16χρονα παιδιά από δομές φροντίδας ανηλίκων σε ξενοδοχεία, προκαλώντας την αντίδραση του Συνδέσουμ Υπαλλήλων Ξενοδοχείων.

Συγκεκριμένα, προβλέπει:

Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.
Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Πηγή: www.rosa.gr