Βουλευτής ΝΔ για παιδική εργασία: Πρέπει τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά (Video)

«Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά…» δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Είναι γνωστό ότι τα επιχειρήματα που επικαλούνται μέλη του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να στηρίξουν τις πράξεις της κυβέρνησης είναι ανεκδιήγητα αλλά πλέον φαίνεται να είναι και από-ευθυγραμμισμένα από την ελληνική νομοθεσία.

Τουλάχιστον αυτό έγινε σαφές από τη διατύπωση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μαραβέγια που με σκοπό να δικαιολογήσει και να κατευνάσει τις αντιδράσει για την πρόθεση της κυβέρνησης για παιδική εργασία εφήβων από δομές φροντίδας ανηλίκων, ισχυρίστηκε πως όλα τα παιδιά του κόσμου θα πρέπει να παίρνουν εργασιακή εμπειρία!

Ειδικότερα, μιλώντας ο ίδιος στην εκπομπή Kontra24, δήλωσε: «Θεωρώ ότι πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν σε δομές. Που πρέπει να βρουν ένα βήμα επανένταξης. Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά. Δεν είπαμε ούτε να δουλέψει ούτε να κοπιάσει».

Μάλιστα, χαρακτήρισε το πρόγραμμα… «σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό» για «να γνωρίσει ο κόσμος την αγορά εργασίας»!

Εύλογα τίθεται το ερώτημα όμως από πότε η επανένταξη λαμβάνει τη μορφή της… παιδικής εργασίας.

Η θέση όλων των 16χρονων παιδιών σε ένα σύγχρονο κράτος, είτε ζουν σε δομές είτε όχι, είναι στο σχολείο και όχι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μεγαλοξενοδόχους…

Θα έπρεπε κάθε κυβέρνηση να θεωρεί τη μόρφωση και την εκπαίδευση αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα των παιδιών και όχι να τα εισάγει στο σύστημα εκμετάλλευσης.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε συμφωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ώστε να εργάζονται 16χρονα παιδιά από δομές φροντίδας ανηλίκων σε ξενοδοχεία, προκαλώντας την αντίδραση του Συνδέσουμ Υπαλλήλων Ξενοδοχείων.

Συγκεκριμένα, προβλέπει:

Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.
Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Πηγή: www.rosa.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend