Γεράσιμος Κουρούκλης / Εξαφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του Silver Alert!

Ανδρέας Πετρόπουλος

Άφησε χωρίς δώρο τους εργαζόμενους, που είναι έξι μήνες απλήρωτοι. 175 καταγγελίες έχει δεχτεί η ΓΣΕΕ από όλη την Ελλάδα για μη καταβολή του δώρου

Δεν φτάνει το καθεστώς απληρωσιάς που βιώνουν οι έξι εργαζόμενοι στον γνωστό ιστότοπο τηλεειδοποίησης Silver Alert, καθώς έχουν να πληρωθούν τουλάχιστον έξι μήνες, πέρασαν και τις γιορτές των Χριστουγέννων χωρίς δώρο.

Η καταβολή του δώρου στους εργαζόμενους έπρεπε να γίνει το αργότερο μέχρι τις 21.12, δηλαδή την περασμένη Τρίτη. Αλλά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Γεράσιμος Κουρούκλης εξαφανίστηκε λίγες ημέρες νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν την περασμένη Πέμπτη σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, καθώς η έδρα του Silver Alert είναι στο Μεταξουργείο.

Oπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο ιδιοκτήτης επιχείρησε να προσεγγίσει τους εργαζόμενους μέσω της συζύγου του προκειμένου να συναινέσουν στην καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στις 28 Δεκεμβρίου, ωστόσο οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί τους και να εξαφανιστεί.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Silver Alert έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς ο εργοδότης και ιδιοκτήτης της “κοινωφελούς οργάνωσης” δεν τους ξαναπλήρωσε μετά την καταβολή του επιδόματος αδείας τον περασμένο Ιούλιο, ενώ εκκρεμούν μια σειρά καταβολές αποδοχών που σχετίζονται με υπερωρίες, βραδινή εργασία και αργίες.

Πάντως, το φαινόμενο της μη καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων με διάφορους τρόπους επιβεβαιώθηκε σε αρκετές περιπτώσεις και φέτος. Η ΓΣΕΕ έχει δεχτεί 175 καταγγελίες από όλη την Ελλάδα για μη καταβολή του δώρου ή «κατάσχεσή» του από τον εργοδότη μετά την καταβολή. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση ήταν η ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης στη Δράμα, η οποία υποχρέωσε τους εργαζόμενους να επιστρέφουν το δώρο Χριστουγέννων που είχε καταθέσει προηγουμένως στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Μετά από ενέργειες του τοπικού Εργατικού Κέντρου και σε συνεννόηση με την αστυνομία, η επιχειρηματίας συνελήφθη στο ΑΤΜ την ώρα που εργαζόμενος της… επέστρεfε τα χρήματα.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οι καταγγελίες για μη καταβολή δώρου αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης, καφετέριες, κομμωτήρια, εμπορικά, φούρνους, ανθοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων και ζαχαροπλαστεία, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, όπως εταιρείες καθαρισμού, σεκιούριτι και call centers.

ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend