Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη εκτάκτως, χθες το βράδυ, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε, μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της κ. Γεννηματά οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά αναφέρει:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κ. Γεννηματά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους στενούς συνεργάτες της και τους ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας της, λέγοντάς τους πως θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη. Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και η ίδια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της από την οποία βγήκε νικήτρια.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ένας εκ των βασικών υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μετά την ανακοίνωσή της κ. Γεννηματά δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στη Φώφη Γεννηματά ευχήθηκε και ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, γνωστοποιώντας παράλληλα πως αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα. «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», ανέφερε.

«H σκέψη μας είναι μαζί της. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν, είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια, την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας» δήλωσε από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης, επίσης υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής στις προσεχείς εκλογές.

Σε ανακοίνωσή της η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής εύχεται περαστικά στη Φώφη Γεννηματά και αναφέρει: «Η Πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής και θα βγει σύντομα νικήτρια και από αυτή τη μάχη. Είμαστε και θα παραμείνουμε όλες και όλοι στο πλευρό της».

Με τη Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε τηλεφωνικά για να της ευχηθεί καλή δύναμη και ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος  εξέδωσε ανακοινώσεις – μηνύματα συμπαράστασης στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για την υγεία της.

(ΠΗΓΗ : https://tvxs.gr)