Γκεμπελίσκοι: Το Μαξίμου πιέζει να μην παίζουν τα ΜΜΕ το κύμα ακρίβειας

Η εξέλιξη αυτή δεν εκπλήσσει κανέναν και αυτό ίσως είναι ακόμη πιο τρομακτικό από την ίδια την είδηση…

Αναφερόμενος στην ενημέρωση των οικονομικών συντακτών στο Μέγαρο Μαξίμου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, με ανάρτησή του στα social media, κατηγορεί την κυβέρνηση για ωμή παρέμβαση, ώστε οι οικονομικοί συντάκτες “να μην παίζουν θέματα ακρίβειας”.

Η εξέλιξη αυτή δεν εκπλήσσει κανέναν και αυτό ίσως είναι ακόμη πιο τρομακτικό από την ίδια την είδηση. Η κανονικοποίηση της πολιτικής παρέμβασης στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, αλλά και η κατανόηση προς τους δημοσιογράφους που σκύβουν το κεφάλι σε μπροστά σε αυτές τις πρακτικές.

Στο μεταξύ, το κύμα ακρίβειας είναι κάτι, το οποίο θα αισθανθούν οι Έλληνες στην τσέπη τους, είτε το διαβάσουν, είτε όχι σε κάποιο ΜΜΕ. Και η αντίδραση, που θα προκαλέσει δεν σώζεται με γκεμπελικές μεθόδους, ελέγχου των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έγραψε:

“Χθες οι κ. Πατέλης και Σκέρτσος φώναξαν τους οικονομικούς συντάκτες σε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία παρενέβη και ο κ. Μητσοτάκης.

Το ρεζουμέ ήταν “μην παίζετε θέματα ακρίβειας γιατί παίζετε το παιχνίδι των καρτέλ και των κερδοσκόπων”.

Για να δούμε σήμερα πόσα ρεπορτάζ θα υπάρχουν για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, το φυσικό αέριο, το σούπερ μάρκετ και τα καύσιμα.

Πηγή: www.rosa.gr