Δήλωση μετανοίας Άννας Παναγιωταρέας/Ελ. Τύπου για το συκοφαντικό δημοσίευμα κατά της Δώρας Αυγέρη

Δικαίωση για την Δώρα Αυγέρη αφού ο «Ελεύθερος Τύπος» και η αρθρογράφος Άννα Παναγιωταρέα ανακάλεσαν τους ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς τους κατά της βουλευτή και αν. τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου 2021, η Άννα Παναγιωταρέα είχε υποστηρίξει ψευδώς ότι η κ. Αυγέρη μεταξύ άλλων ανήκει στους «αρνητές του εμβολιασμού» και ότι δήθεν υποστηρίζει δημοσίως πως δεν χρειάζονται εμβολιασμοί.

Τη χαρακτήρισε δε «γραφική», λόγω τάχα συμμετοχής της –ως «επικεφαλής» μάλιστα– σε «διαδήλωση κατά του εμβολιασμού».

Ύστερα από την άμεση αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Άννα Παναγιωταρέα και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» προχώρησαν σε επανόρθωση, δημοσιεύοντας την εξώδικη δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και τις αντίστοιχες απαντήσεις τους.

Η δε κ. Παναγιωταρέα δήλωσε ότι σέβεται την πολιτική και επαγγελματική διαδρομή της κ. Αυγέρη και ότι ανακαλεί την έκφραση «γραφική».

Σε δήλωσή της η Δώρα Αυγέρη επισημαίνει ότι «δεν φοβόμαστε την εποικοδομητική και καλοπροαίρετη κριτική. Αλλά, δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε αήθεις επιθέσεις. Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην ΝΔ και τους ομόκεντρους κύκλους της να κάνουν το μαύρο άσπρο, στήνοντας ανενόχλητοι παιχνίδια εξουσίας, τα οποία προκρίνουν την επικοινωνιακή διαχείριση, βάζοντας την πολιτική σε δεύτερη μοίρα. Το οφείλουμε στους πολίτες, την κοινή λογική και στη συλλογική προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας να βγει όρθια από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Απ’ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναδείχθηκε σε πόλο εξουσίας, οι βουλευτές και οι πολιτευτές του δέχονται διαρκώς χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, σημειώνει η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, με παραπλανητικά ρεπορτάζ και άρθρα γνώμης που υπάρχουν απλώς για να επικαιροποιούν το χρόνιο αντι-ΣΥΡΙΖΑ παραλήρημα της ΝΔ.

«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διακρίνονται για την αίσθηση καθήκοντος που έχουν απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία. Αυτό το καθήκον το εκδηλώνουν σε κάθε πολιτικό πεδίο και ιδίως στον κρίσιμο τομέα της δημόσιας υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα στελέχη του αναλαμβάνουν δράσεις πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τις κοινωνικές ανάγκες· και ποτέ εν κρυπτώ. Γιατί, σε αντίθεση με τη δεξιά, η αριστερά λογοδοτεί», σημειώνει η Δώρα Αυγέρη.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )