Δακτύλιος: Τα μαζεύουν μετά τις αντιδράσεις – Τα οχήματα που θα κυκλοφορούν ελεύθερα

Ο δακτύλιος επανέρχεται στις 25 Οκτωβρίου – Ελεύθερη κυκλοφορία για οχήματα υγραερίου, φυσικού αερίου, υβριδικά και Euro 6 έως 120 gr CO2

Τις οριστικές αποφάσεις για τον δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται ότι πήρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία ουσιαστικά άδειασε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή που είχε δηλώσει ότι θα μπαίνουν μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από τις 25 Οκτωβρίου 2021 τίθεται σε ισχύ τίθεται το μέτρο του «Καθαρού Δακτυλίου» στο κέντρο της Αθήνας. Εντός του δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν σε διυπουργική σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ’ εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου, ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Δέσποινα Αλεξανδροπούλου.

(ΠΗΓΗ : https://left.gr )