ΔΑΠ: Γαλάζιες στιγμές υπερηφάνειας για την πρώτη γυναίκα πρόεδρο – Ξέχασαν τις σεξιστικές αφίσες (photos)

Η νέα Πρόεδρος της ΔΑΠ θα καταδικάσει τις σεξιστικές αφίσες ή θα παραμείνει Πρόεδρος μιας νεολαιίστικης οργάνωσης που υποτιμά τον κοινωνικό ρόλο και τη θέση της γυναίκας;

 

Και ενώ από το πρωί η είδηση αναπαράγεται από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είναι φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση με όρους υπερηφάνειας και πρωτοπορίας, την ίδια στιγμή φαίνεται πως επιχειρείται μια απόπειρα διαγραφής του σεξιστικού παρελθόντος της φοιτητικής παράταξης.

Υπενθυμίζουμε ότι όχι μονάχα μια, αλλά πολλάκις η ΔΑΠ έχει βγάλει ντροπιαστικές και σεξιστικές αφίσες  καλώντας σε πάρτι που διοργάνωνε η ίδια:

Ρεσιτάλ χυδαιότητας από μια φοιτητική παράταξη που, όπως φαίνεται, συστηματικά υποπίπτει σε χυδαίες σεξιστικές εκφράσεις και αναφορές, και η οποία επιχείρησε να υπερηφανευτεί για μια αυτονόητη πολιτική πράξη. Να αναλάβει δηλαδή, την κεντρική πολιτική εκπροσώπηση μιας νεολαιίστικης φοιτητικής παράταξης μια γυναίκα.

Το γεγονός αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί ούτε είδηση ούτε αφορμή για γαλάζιες στιγμές υπερηφάνειας με σκοπό το ξέπλυμα ενός αμιγώς σεξιστικού πολιτικού παρελθόντος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απορίας άξιον αν η νέα πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία δεν εκλέχθηκεαλλά ορίστηκε από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, έχει σκοπό να καταγγείλει το σεξιστικό παρελθόν της οργάνωσής της, ή αν θα παραμείνει Πρόεδρος μιας οργάνωσης που υποτιμά τον κοινωνικό ρόλο και τη θέση της γυναίκας.

(ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr )