ΔΕΔΔΗΕ / Δίνει 2,5 εκατ. ευρώ σε ιδιώτη για να ελέγξει τις κολώνες

Ο ΔΕΔΔΗΕ επί σειρά ετών χρησιμοποιούσε δικό του προσωπικό, ωστόσο τώρα έδωσε τη διενέργεια επιθεωρήσεων της ξυλείας σε εξωτερικό ανάδοχο. Το ζήτημα της προσφυγής του  ΔΕΔΔΗΕ σε εξωτερικό ανάδοχο για τηδιενέργεια επιθεωρήσεων και ελέγχου ποιότητας της ξυλείας του, για τις οποίες κατά σειρά ετών χρησιμοποιούσε δικό του, έμπειρο προσωπικό, αναδεικνύουν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την ερώτησή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημειώνουν ότι «είναι γνωστή η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση υποδομώνδικτύων και υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι επίσης γνωστό ότι οι εργασίες επιθεώρησης και ελέγχου ποιότητας των στύλων γινόταν από υπαλλήλους της ΔΕΗ, μισθοδοτούμενους από την εταιρεία, με μοναδικό επιπλέον κόστος εκείνο των εξόδων μετακίνησης, για το οποίο μάλιστα εφαρμοζόταν και σχετικό ανώτατο όριο δαπανών (πλαφόν).

Παράλληλα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν «είναι προφανές ότι η εν λόγω ανάθεση συμβαδίζει με την κυβερνητική επιλογή της συστηματικής απαξίωσης του ΔΕΔΔΗΕ και της ιδιωτικοποίησης του 49% της επιχείρησης σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

«Η συνταγή είναι γνωστή: παραμέληση των εργασιών συντήρησης και εκσυγχρονισμού του Δικτύου, μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, σοβαρά κενά διοικητικής διαχείρισης και ταυτόχρονα δημιουργία Διευθύνσεων χωρίς προσωπικό για την τακτοποίηση ημετέρων και τις υπέρογκες αμοιβές των εκλεκτών “goldenboys” της κυβέρνησης», σχολιάζουν οι 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας τον αρμόδιο υπουργό:

  • Πώς αιτιολογείται η ανάγκη προσφυγής σε εξωτερικό ανάδοχο για υπηρεσίες που μέχρι στιγμής καλύπτονταν επαρκώς από το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ με ίδια μέσα και ελάχιστο κόστος;
  • Πώς αιτιολογείται το ύψος του προϋπολογισμού της σύμβασης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των € 2.475.375,00 (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης και μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ);
  • Για ποιο λόγο δεν αξιοποιείται το υφιστάμενο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με το -βραβευμένο μάλιστα– διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) Κέντρο Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων (ΚΔΕΠ) της ΔΕΗ;

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend