ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΜΠΟΣΗΣ – Sunshine for your dreams (Η παριζιάνα, 1969)

Η βραχνή φωνή με την οποία φαινόταν  να τραγουδά ο Σειληνός στην Παριζιάνα 1969 ήταν η φωνή του Δημήτρη Ταμπόση,ενος πολύ λίγο γνωστού τραγουδιστή της εποχής αλλά με ιδιαίτερα καλή χροιά φωνής. (Στίχοι μουσική Μίμης Πλέσσας)


Μεγάλα ονόματα του εγχώριου αλλά και του παγκόσμιου καλλιτεχνικού χώρου πλέκουν έναν τεράστιο ιστό γύρω από ένα όνομα. Καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Aphrodite’s Child των Βαγγέλη ΠαπαθανασίουΛουκά Σιδερά και Ντέμη Ρούσσου, ο Παύλος Σιδηρόπουλος & οι Απροσάρμοστοι, οι Socrates, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, τα ελληνικά συγκροτήματα των ‘60ς Storks, Artomics, Sharks, ο εκλιπών εδώ και λίγο καιρό μεγάλος Jazz κιθαρίστας Τζόνι Λαμπίτσι, ο Πλάτωνας Ανδριτσάκης, ο  Δημήτρης Κατακουζηνός, ο Τζίμης Νταής, ο Λάκης Βλαβιανός, ο Χάρης Χαλκίτης, ο Αργύρης ‘Silver’ Κουλούρης, το Pop Icon της Γαλλίας στα ‘60ς-‘70ς  Claude Francois, η Francesca Bellenis αλλά και ο Ιταλός τραγουδιστής-το τεράστιο είδωλο μιας ολόκληρης γενιάς- Riccardo Cocciante. Το «πώς» και το «γιατί» θα το διαβάσετε παρακάτω.

Ποιο είναι αυτό το όνομα γύρω από το οποίο πλέκουν όλοι οι παραπάνω καλλιτέχνες τον ιστό που λέγαμε πριν;

Ο Δημήτρης Ταμπόσης.

Ίσως οι περισσότεροι με το δίκιο σας θα ρωτήσετε «ποιος είναι αυτός;»

Το πιο εύκολο θα ήταν να σας έλεγα πως και να μην ξέρετε αυτό το όνομα, σίγουρα οι περισσότεροι τον έχετε ακούσει  σε ορισμένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου στα οποία στα τέλη των ‘60ς δάνεισε τη φωνή του, όπως τα ‘Sunshine for Your Dreams’, ‘Search For Love’, ‘Come On Baby’.

Αυτό όμως δεν είναι ούτε το 1/100 από αυτά που έκανε στη μουσική του σταδιοδρομία ο λαμπρός αυτός καλλιτέχνης, ο λευκός τραγουδιστής με τη ‘μαύρη’ φωνή όπως τον αποκαλούσαν εκείνα τα χρόνια.

Μια σταδιοδρομία στην οποία η θεά Τύχη έπαιξε παιχνίδια, άλλοτε καλά και άλλοτε άσχημα.

Περισσότερα https://rockoverdose.gr

 

(ΠΗΓΗ: https://dimitritambossis.com/gr/biography/

ΚΑΙ      https://dimitritambossis.com/  )