Δημοσκόπηση Alco / Μεγαλύτερη ασφάλεια επί ΣΥΡΙΖΑ, πανωλεθρία για Χατζηδάκη

Οι πολίτες αποδομούν τον νόμο Χατζηδάκη και βγάζουν στη σέντρα μία σειρά από υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Ράπισμα» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί η δημοσκόπηση της Alco στην οποία αποτυπώνεται η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας, την ασφάλεια αλλά και το νόμο Χατζηδάκη.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Open, ένα συντριπτικό 55% απαντά αρνητικά στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου, θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά για τους εργαζομένους. Μόλις το 28% απαντά «θετικά» και το 17% «δεν ξέρω, δεν απαντώ». Πρόκειται για το βασικό αφήγημα του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη υπέρ το νόμου του, αφήγημα που καταρρίπεται από τους ίδιους τους πολίτες.

Στην ερώτηση αν στην καθημερινότητα «αισθάνεστε περισσότερο το ίδιο ή λιγότερο ασφαλείς, απ’ ό,τι πριν τρία χρόνια», το 48% απαντά «λιγότερο», το 33% «το ίδιο» και το 12% περισσότερο.

Επίσης, το 54% δηλώνει δυσαρεστημένο με τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ικανοποίηση εκφράζει το 42%.

Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για αρκετούς υπουργούς. Τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνουν Άδωνι Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μάκης Βορίδης.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορώνεται στις 12,9 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να πέφτει 0,3% και να συγκεντρώνει 36,9% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,3%.

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Η Αυγή