Δικαίωσε το δικαστήριο τον Τζόκοβιτς, ανοίγει ο δρόμος για να αγωνιστεί

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο αυστραλιανό Open ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασε ήταν επαρκή για να πάρει εξαίρεση εισόδου στη χώρα και πρέπει να βγει από την καραντίνα. Η απόφαση προβλέπει ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί η βίζα από τον 34χρονο τενίστα, ο οποίος μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στη χώρα.

Την απόφαση μπορεί να ανατρέψει μόνο ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, με προσωπική απόφασή του να ανακαλέσει τη βίζα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να απαγορεύσει στον Σέρβο τενίστα την είσοδο στη χώρα για τρία χρόνια. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την αυστραλιανή κυβέρνηση, ενώ στον ισχυρισμό των δικηγόρων της κυβέρνησης ότι ο υπουργός μπορεί να αποφασίσει την απέλασή του, ο δικαστής είπε ότι «το διακύβευμα πλέον έχει αυξηθεί, αντί να υποχωρεί».

Ο Τζόκοβιτς, που δεν έχει εμβολιαστεί, υποστήριζε ότι είχε νοσήσει από κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο είχε λάβει ιατρική εξαίρεση από τους διοργανωτές ώστε να αγωνιστεί στην Αυστραλία που έχει πολύ αυστηρούς κανόνες εισόδου στη χώρα λόγω της πανδημίας. Η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι ο τενίστας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Την Κυριακή απορρίφθηκε το αίτημα που υπέβαλε η αυστραλιανή κυβέρνηση να καθυστερήσει την ακρόαση για την έκδοση βίζας του Τζόκοβιτς κατά δύο ημέρες.

Επίσης, δικηγόροι της κυβέρνησης, με έγγραφα που κατέθεσαν στο δικαστήριο, υποστήριξαν πως οι τοπικές αρχές δεν είχαν δώσει στον Τζόκοβιτς κάποια διαβεβαίωση ότι η ιατρική εξαίρεση που έλεγε πως είχε –προκειμένου να μπει στη χώρα χωρίς να έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό– θα γίνει δεκτή.

Από την πλευρά της, η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς έχει ανακοινώσει ότι ο τενίστας είχε λάβει ένα έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο τον ενημέρωνε πως οι απαντήσεις του στη Δήλωση Ταξιδιώτη στην Αυστραλία υποδείκνυαν ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις για είσοδο στη χώρα χωρίς να μπει σε καραντίνα.

ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend