Ελασσόνα: Κατέρρευσε τμήμα της στέγης σχολείου

Ακόμη ένα περιστατικό κατάρρευσης στέγης σε σχολικό κτίριο έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στη Ελασσόνα.

Τμήμα της στέγης του σχολείου κατέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες και η διεύθυνση των μονάδων πήρε την απόφαση να γίνει τηλεκπαίδευση για να μην μπουν στον παραμικρό κίνδυνο τα παιδιά κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευτής.

Οι γονείς πάντως είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και παράλληλα οργισμένοι:

«Για ακόμα μια φορά η ίδια τραγική πραγματικότητα με την κατάρρευση τμήματος της στέγης ήρθε να διαψεύσει την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση, πως “όλα είναι έτοιμα” και “λειτουργούν μια χαρά στην εκπαίδευση”, όπως μας διαβεβαίωναν και κατά την διάρκεια της επίσκεψης της υφυπουργού Παιδείας στα σχολεία της Ελασσόνας μετά τον σεισμό της 3ης Μάρτη», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελασσόνας.

Στην ανακοίνωσή της προσθέτει. «Σχολεία χωρίς κανένα έλεγχο για αντισεισμική θωράκιση σε μια περιοχή που πρόσφατα επλήγη από σεισμό, σχολεία με 25άρια τμήματα, χωρίς δασκάλους, χωρίς υποδομές, χωρίς κανένα έλεγχο με τα παιδιά μας απροστάτευτα. Και από την άλλη το κράτος στον προϋπολογισμό του 2022 βρίσκει 7,5 δισ. ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες.

Οι ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις, καθώς και την διοίκηση του Δήμου Ελασσόνας που αφήνουν “γυμνά” από κάθε άποψη τα σχολεία και στην “τύχη” τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να προωθήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί την υποβάθμιση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, οδηγώντας τα να λειτουργούν με όρους επιχείρησης. Γι’ αυτό, αντί να παίρνει μέτρα για τη μόρφωση και την υγεία των μαθητών, απειλεί και τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται, καταστέλλει τους αγώνες τους, τους οδηγεί στα δικαστήρια.

ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend