Ελπιδοφόρος στην κυβέρνηση: «Δεν είμαι υπάλληλος του ελληνικού κράτους»

Βασίλης Σκουρής

Τι απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Αθήνα, που τον προέτρεψε α μην μεταβεί στην εκδήλωση για το Τουρκικό Σπίτι στη Νέα Υόρκη-Τελικά δεν γνώριζε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Δυο φορές ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση μέσω αρμοδίου προσώπου από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ Ελπιδοφόρο να μην συμμετάσχει στην εκδήλωση για το τουρκικό σπίτι στη Νέα Υόρκη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «παιχνίδια Εξουσίας» και το iEidiseis.

«Δεν είμαι υπάλληλος του ελληνικού κράτους» ήταν η απάντηση που ελήφθη από την Αθήνα τη δεύτερη φορά, όταν η απαίτηση για μη συμμετοχή έγινε περισσότερο πιεστική!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, παρά μόνο ίσως όταν το θέμα άρχισε στο παρασκήνιο να λαμβάνει διαστάσεις ευθείας σύγκρουσης, τουλάχιστον με τον Κύπριο Πρόεδρο και με την Αθήνα να εκδηλώνει έντονη δυσφορία.

Η στάση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, πάντως, ερμηνεύεται τόσο σε Αθήνα και Λευκωσία, όσο και στο Φανάρι, ως μια προσπάθεια του κκ Ελπιδοφόρου να κερδίσει τη συμπαράσταση της Τουρκίας (ή το λιγότερο να μην υπάρξει τυχόν «βέτο» από αυτή) στη διεκδίκηση της θέσης του Οικουμενικού πατριάρχη από τον ίδιο. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα πρόσωπο για το οποίο θα θέσει «βέτο» η Τουρκία εκτιμάται ότι είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατον να κερδίσει τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη.

(ΠΗΓΗ : https://www.ieidiseis.gr)