Εμβόλιο Moderna: Παράγει διπλάσια αντισώματα από αυτό της Pfizer σύμφωνα με νέα έρευνα

Το εμβόλιο της Moderna οδηγεί στην παραγωγή διπλάσιου αριθμού αντισωμάτων σε σχέση με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που συνέκρινε τις ανοσολογικές αποκρίσεις μετά τη χορήγησή τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το εμβόλιο της Moderna παράγει διπλάσιο αριθμό αντισωμάτων σε σχέση με το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech, μετά από σύγκριση άμεσα στις ανοσολογικές αποκρίσεις μετά από εμβολιασμό με τα δύο αυτά σκευάσματα.

Σύμφωνα με το bloomberg, μετά από έρευνα που έγινε σε περίπου 2.500 εργαζόμενους Βελγικού νοσοκομειακού συστήματος, εντοπίστηκε ότι τα επίπεδα αντισωμάτων μεταξύ των ατόμων που δεν μολύνθηκαν από κορονοίό πριν να λάβουν τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna ήταν κατά μέσο όριο 2.881 μονάδας (ανά χιλιοστόλιτρο) συγκριτικά με τις 1.108 μονάδες της ομάδας που εμβολιάστηκε με το σκεύασμα Pfizer.

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν κατέδειξαν τις διαφορές, εξηγώντας τις με βάσει τα εξής:

– Υψηλότερα επίπεδα δραστικού συστατικού στο εμβόλιο της Moderna (100 μικρογραμμάρια συγκριτικά με 30 μικρογραμμάρια σε εκείνο των Pfizer/BioNTech)

– Μεγαλύτερο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων της Moderna (τέσσερις εβδομάδες, αντί για τρεις που ισχύει στην περίπτωση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech)

Το εμβόλιο της Moderna σχετίστηκε με διπλάσια μείωση του κινδύνου απέναντι σε σοβαρές περιπτώσεις Covid-19, συγκριτικά με το εμβόλιο της Pfizer, μετά από εξέταση ατόμων στο ιατρικό κέντρο Mayo Clinic των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο. Τα αποτελέσματα καταγράφηκαν σε νέα μελέτη που κυκλοφόρησε πριν από τη δημοσίευση και την αξιολόγηση, στις 9 Αυγούστου.

(ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend