Εξεταστική: Η INITATIVE πρότεινε και ο Πέτσας αποφάσιζε για τον πακτωλό χρημάτων στα ΜΜΕ!

Μέσα Ενημέρωσης αυτοπροτείνονταν στον Πέτσα για να μπουν στην καμπάνια, αυτός επέλεγε και έστελνε στην διαφημιστική εταιρεία τα Μέσα προκειμένου να επιλεγούν. Με αυτό τον τρόπο, τον οποίο περιέγραψε στην Εξεταστική Επιτροπή ο πρόεδρος της INITATIVE Μιχάλης Γκάλγκος, δημιουργήθηκε η λίστα Πέτσα.

Η ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Ραγκούση ήταν ευθεία:

«Εσείς προτείνατε ή αποφασίζατε;».

«Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και ενέκρινε η αναθέτουσα αρχή», απάντησε ο Μιχάλης Γκάλγκος.

Ο Γ. Ραγκούσης ρώτησε πώς λαμβάνονταν οι αποφάσεις.

«Έγινε η παρουσίαση των πλάνων. Πήραμε την έγκριση και ξεκινήσαμε. Σε όλη αυτή την διαδικασία Μέσα παίρνανε τηλέφωνο σε μας και στην αναθέτουσα αρχή. Μέσα επικοινωνούσαν με την ομάδα εργασίας μας, με εμένα, με την αναθέτουσα αρχή. Κάθε Σάββατο μαζεύαμε όλες τις προτάσεις. Αν το Μέσο περιλαμβανόταν, ήταν ΟΚ. Το ίδιο συνέβαινε και στην αναθέτουσα αρχή, η οποία τα περνούσε σε μας και κάθε Σάββατο επικοινωνούσαμε διαδικτυακά», είπε ο Μ. Γκάλγκος.

Ραγκούσης: Κάνατε ποτέ ανακοίνωση ότι ξεκινά η καμπάνια;
Μάρτυρας: Εμείς όχι.
Ραγκούσης: Άρα μας λέτε πως όποιος στην Ελλάδα ήξερε ότι ξεκινά έκανε την αυτοπρότασή του. Μας λέτε ότι η τελική καμπάνια δεν διαμορφώθηκε από εσάς, αλλά από αιτήματα που πήγαν στην κυβέρνηση και σας τα επέβαλλε η κυβέρνηση. Μόλις μαρτυρήσατε ότι χωρίς να υπάρξει δημόσια πρόταση υπήρξαν αυτοπροτάσεις που σας διαβιβάσθηκαν από την αναθέτουσα αρχή, διότι είχαν προσεγγίσει την αναθέτουσα αρχή.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε ακόμα αν υπήρχε έντυπη ή ηλεκτρονική αλληλογραφία με την κυβέρνηση και ο μάρτυρας απάντησε ότι υπήρχε, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διαμαρτυρήθηκε ότι αποκρύβεται η αλληλογραφία από την Εξεταστική. «Καμία αλληλογραφία δεν έχει δοθεί. Λέγατε ότι δεν υπάρχει. Η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι για να μην έχει έρθει, δεν υπάρχει». Την έχουμε ζητήσει εδώ και 15 μέρες», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο μάρτυρας της ΝΔ στην Επιτροπή παραδέχτηκε το σκάνδαλο

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι είναι «καταπέλτης για την κυβέρνηση η ομολογία του βασικού μάρτυρα της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο επικεφαλής της εταιρίας  Initiative Μιχάλης Γκάλγκος, η οποία  μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο!  Ότι  χωρίς δημόσια πρόσκληση, ο κατάλογος των ΜΜΕ  επελέγη  αποκλειστικά από την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλαδή από τον κ. Πέτσα!»

«Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και η Αναθέτουσα Αρχή (δηλ. η Προεδρία της Κυβέρνησης) ενέκρινε και αποφάσιζε», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της εταιρίας Initiative και της Κυβέρνησης, υλικό το οποίο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή και ακόμη δεν έχει προσκομισθεί. Ο μάρτυρας αποκάλυψε επίσης όλες τις διαδικασίες λογοκρισίας και αποκλεισμού, των ΜΜΕ που δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση», προσθέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή τους, τονίζοντας ότι «η σημερινή δυσάρεστη για την Νέα Δημοκρατία συνεδρίαση, επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που οδήγησαν στην σύσταση της Εξεταστικής. Ως εκ τούτου το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στέλιο Πέτσα.»

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εξεταστική επιτροπή:

ΠΗΓΗ : https://www.newscenter.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend