Εξωστρέφεια και οργανώσεις βάσης παντού, το επόμενο βήμα για το ΜέΡΑ25

Την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης των αποδήμων του ΜέΡΑ25, ίδρυσης και δημιουργίας νέων οργανώσεων βάσης παντού, καθώς και μεγαλύτερης εξωστρέφειας του κόμματος επισήμανε ο επικεφαλής του, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την εισήγησή του στη διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που έγινε σήμερα, Κυριακή.

Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τους άξονες του πολιτικού σχεδιασμού που θα κληθούν να υλοποιήσουν η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι οι άμεσες οργανωτικές υποχρεώσεις είναι τρεις:

• Η καλύτερη οργάνωση των αποδήμων μας. Οι απόδημοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο γιατί εκφράζουν την κρίση εδώ, μέσα από το brain drain. Πρέπει να οργανωθούν, γιατί βλέπουμε κυκλωτικές κινήσεις τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ να τους εντάξουν στο μνημονιακό άρμα το οποίο τους έστειλε στο brain drain. Σημαντικό κομμάτι σε αυτό η διασύνδεση του ΜέΡΑ25 με το DiEM.

• Η ίδρυση και δημιουργία νέων οργανώσεων βάσης παντού, σε όλη την Ελλάδα.

• Η εξωστρέφεια.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία του κόμματος, τονίζοντας ότι από το συνέδριο βγήκε πιο ώριμο και πιο δυνατό. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για μια σειρά ενεργειών της, με κύρια αναφορά στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Όπως είπε, «η διευρυμένη ΚΕ έχουμε υποχρέωση αυτή τη διαδικασία ενδυνάμωσης να την ενδυναμώσουμε κι άλλο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και να το κάνουμε σε μια περίοδο όπου η λεηλασία των πολλών, των μη προνομιούχων βρίσκεται σε έξαρση. Αυτή τη βδομάδα δίνουμε τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για τα εργασιακά. Δεν είναι θέμα ενός νομοσχεδίου, υπάρχει ένα μπουκέτο από δηλητηριώδη άνθη, τα οποία το κατεστημένο στο σύνολό του, από το 2010, χρησιμοποιούν για να ραπίσουν τους μη προνομιούχους, την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους. Συνδυασμός “Ηρακλή”, Πτωχευτικού, εργασιακών, El dorado, Ελληνικού κτλ, όλος αυτός ο συνδυασμός έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ιδιότυπης αποικίας χρέους σε αυτή τη μεριά της Μεσογείου, υπό την αιγίδα τόσο των Βρυξελλών όσο και της ντόπιας ολιγαρχίας. Αυτός είναι ο αγώνας μας. Γι’ αυτό θέλουμε να ενδυναμώσει το ΜέΡΑ25. Αυτό είναι το χρέος της νέας Κεντρικής Επιτροπής».

Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ακόμη ότι το αμέσως επόμενο διάστημα τα καθήκοντα της Κ.Ε. είναι δύο:

  • Να μεταφέρουμε σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και του εξωτερικού τους μεσοπρόθεσμους στόχους του ΜέΡΑ25 για ζητήματα επιβίωσης, δουλειάς, στέγης, δημόσιων αγαθών.
  • Να ενημερωθούμε και να ενημερώνουμε για την τακτική που χρησιμοποιεί, για τη μέθοδο αλλαγής της κοινωνίας του ΜέΡΑ25, που σε δύο λέξεις είναι υπεύθυνη ανυπακοή.

Επίσης, κάλεσε σε παλλαϊκή συστράτευση και σε ενότητα για ρήξη, επισημαίνοντας ότι «η ριζοσπαστική Αριστερά φθίνει, η φωνή της δεν ακούγεται. Εκεί έξω, όπου οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας υποφέρουν, δεν ακούνε την δική μας τη φωνή… Μακροπρόθεσμα η λύση δεν είναι ο Κεϋνσιανισμός, η λύση δεν είναι οι συστημικές λύσεις. Ο καπιταλισμός, η τεχνοφεουδαρχία δεν εκπολιτίζεται, μόνο μετασχηματίζεται και μόνο υπερβαίνεται… Το ΜέΡΑ25 έχει καλέσει σε παλλαϊκή συστράτευση και σε ενότητα για ρήξη».

(ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr )

AllEscort