Επίσκεψη Πενταρόφσκι / Παριστάνουν ότι δεν έχουν προσέξει την επίσκεψη του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας

Σιγή ιχθύος στα social media από ΠτΔ-πρωθυπουργό-υπ. Εξωτερικών για την επίσημη επίσκεψη – Συνοδεία υφυπ. Εξωτερικών η κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη

 Σε μία ακόμη επιεικώς παράδοξη πρακτική οδηγεί τόσο την διπλωματία όσο και την πολιτική ηγεσία της χώρας η επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι στην Αθήνα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εξελέξη εν πολλοίς με τον ενστερνισμό από την ΝΔ των πλέον αντιδραστικών θέσεων για την Συμφωνία των Πρεσπών, για μία ακόμη φορά προσπαθεί να μην «προσέξουν» οι ψηφοφόροι της ότι είναι σε αγαστή συνεργασία με την Βόρεια Μακεδονία.

Έτσι, λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο γεγονός στους λογαριασμούς του Έλληνα πρωθυπουργού, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργού Νίκου Δένδια.

Ακόμη πιο παράδοξο ωστόσο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στους αντίστοιχους λογαριασμούς της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και υποδέχεται επισήμως τον ομόλογό της. Η πρακτική αυτή μοιάζει να έρχεται σε αντίθεση με την πεπατημένη για την Προεδρία, που τροφοδοτεί πυκνά με αναρτήσεις τους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

ΑΘΗΝΑ ΠΕΝΤΑΡΟΦΣΚΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και τον Άγνωστο Στρατιώτη, ο κ. Πενταρόφσκι κατέθεσε στεφάνι, έχοντας δίπλα του… υφυπουργό -συγκεκριμένα, τον Κώστα Φραγκογιάννη, υπεύθυνο για την οικονομική διπλωματία.

Κάπως έτσι, στα social media έχει μείνει μόνος ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας να ανακοινώνει την παρουσία του σε μία πρωτεύουσα άλλου κράτους, όπου δεν φαίνεται κανείς αξιωματούχος να του δίνει σημασία… Φυσικά, αυτό στην «βιτρίνα» γιατί στο περιθώριο της επίσκεψής του πλειάδα στελεχών των δύο χωρών θα συνεργαστούν προκειμένου να προωθήσουν κοινές συμφωνίες και πολιτικές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 το υπουργείο Εξωτερικών προσπαθούσε να κρύψει τον χαρακτηρισμό «ιστορική» για την συμφωνία δημοσιοποιώντας κείμενο μόνο στα αγγλικά, προκαλώντας διπλωματικό τραγέλαφο για την ελληνική διπλωματία. Παράλληλα, έχουν καταγραφεί ακόμη και περιπτώσεις που σημάνσεις οδικών αρτηριών προς τη Βόρεια Μακεδονία χρησιμοποιούν τον πρωτοφανή όρο «Γειτονική Χώρα».

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )