ΕΠΑΛ Ευόσμου: Φασίστες επιτέθηκαν σε προσφυγόπουλο -Το έστειλαν στο νοσοκομείο!

«Προπηλάκισαν το παιδί και έφτασαν στο σημείο να πάει στο νοσοκομείο – Για ένα μήνα δεν πήγαινε στο σχολείο» καταγγέλλει μητέρα μαθητή.

Απειλές, ξυλοδαρμοί, εκφοβισμοί, καταλήψεις. Αυτά είναι μερικά μόνο απ’ όσα φέρονται να έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα μέλη εθνικιστικής νεολαίας στη Θεσσαλονίκη, θύλακας της οποίας υπάρχει στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, με το σχολείο να θυμίζει καζάνι που βράζει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα κρούσματα φασισμού αλλά και βίαιων επιθέσεων στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και στην ευρύτερη περιοχή, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν μεμονωμένα. Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες στο GRTimes.gr, συγκεκριμένη ομάδα που αποτελείται από περίπου 15 άτομα, φαίνεται πως δρα οργανωμένα, πραγματοποιεί επιθέσεις, απειλεί και δεν διστάζει να τρομοκρατήσει και να ξυλοκοπήσει ακόμα και ανήλικους πρόσφυγες που πηγαίνουν σε σχολεία της περιοχής.

Η άγρια ρατσιστική επίθεση σε προσφυγόπουλο
Μόλις λίγες ημέρες πριν από το κλείσιμο το σχολικών μονάδων για τις διακοπές των Χριστουγέννων και σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ένας 15χρονος πρόσφυγας μαθητής του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου πέφτει θύμα ατόμων του εθνικιστικού χώρου όταν δέχεται άγρια επίθεση με μπουνιές, κλωτσιές αλλά και σιδερογροθιά την ώρα που περιμένει το λεωφορείο μετά τη λήξη των μαθημάτων του για να επιστρέψει στη δομή Διαβατών όπου διαμένει, λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο του.

Ο μαθητής που δέχτηκε την άγρια επίθεση από άτομα που φέρονται να ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο, για έναν μήνα δεν πήγε ξανά στο σχολείο, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του φοβόντουσαν μην υπάρξει νέα επίθεση εις βάρος του. Αρχές της εβδομάδας ο μαθητής, αν και φοβισμένος, πήγε για να παρακολουθήσει ξανά τα μαθήματά του στο σχολείο και ακολούθησε νέο περιστατικό, αυτή τη φορά εκφοβισμού, όμως χάρη στην άμεση αντίδραση της συνοδού των ανηλίκων και εκπαιδευτικών του σχολείου αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Οι μαθητές πρόσφυγες χρειάστηκε να φύγουν από το σχολείο και να τους συνοδεύσουν έως να επιβιβαστούν στο λεωφορείο για τη δομή τρεις εκπαιδευτικοί μαζί με τη συνοδό, υπό τον φόβο νέας επίθεσης.

Όπως είναι φυσικό, μετά και από αυτό το συμβάν, πάρα πολλά προσφυγόπουλα φοβούνται να πάνε στο σχολείο και έχουν τρομοκρατηθεί με αποτέλεσμα να μη συμμετέχουν στα μαθήματά τους.

(σσ. : Εισαγγελέας – Αστυνομία – Υπ.Παιδείας- Διευθυντής σχολείου    πουθενά ???…  )

Πηγή: www.rosa.gr