Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων / Εκκαθαρίσεις των ενοχλητικών φωνών από την κυβέρνηση με μείωση των μελών

Παλιές καλές εποχές που η επιτροπή των ειδικών ήταν καλή ,αλλά τώρα δεν είναι...Στιγμιότυπο από συνάντηση που είχε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με την Εθνική Επιτροπή Υγείας για την καταπολέμιση του COVID-19 στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020.

Η δημοσιοποίηση διαφωνιών σε σχέση με τις κυβερνητικές αποφάσεις στη διαχείριση της πανδημίας έφερε εκκαθαρίσεις-  Σε 7 αντί για 33 μειώνει το υπ. Υγείας τα μέλη

Την απόφαση να μειώσει τα μέλη της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας από 33 σε 7 έλαβε, η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εκκαθαρίσει τις «ενοχλητικές φωνές» ορισμένων εκ των ειδικών της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο καιρό, «γαλάζιες» πηγές έκαναν λόγο για «ανάγκη ομογενοποίησης των επιστημονικών απόψεων» καθώς η πανδημία, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα προελαύνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν να μετέχουν τα μέλη της Επιτροπής, όπου και τους ανακοινώθηκε η εν λόγω απόφαση

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι 7, πλέον, ειδικοί θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα ενώ η επιτροπή θα διατηρήσει το συμβουλευτικό ρόλο που έχει μέχρι σήμερα.

 

(ΠΗΓΗ  :https://www.avgi.gr )