Επιχείρηση Ελευθερία / Καθίζηση στο ρυθμό εμβολιασμού την ώρα που καλπάζει το τέταρτο κύμα

Δραματική επιβράδυνση καταγράφεται τις δύο τελευταίες εβδομάδες στον ρυθμό με τον οποίο προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα οι πολίτες για να τους χορηγηθούν εμβόλια κατά της covid-19, όπως είναι εμφανές στα στοιχεία που παραθέτει το emvolio.gov.gr.

ΓΡΑΦΗΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑ 15072021
emvolio.gov.gr

Συγκεκριμένα, την 1η Ιουλίου είχαν χορηγηθεί 8.475.823 δόσεις, ενώ μέχρι χτες 15 Ιουλίου ο αριθμός αυτός είχε φτάσει τις 9.560.592, αυξημένος κατά 1.084.769 δόσεις, δηλαδή ο μέσος όρος των 15 ημερών ήταν 72.317.

Η σύγκριση με την επίδοση του Ιουνίου των 90.000 προκαλεί εφιάλτες στους επιστήμονες που ζητούν επειγόντως να επιτευχθεί τείχος ανοσίας τουλάχιστον 80% για να αποφευχθεί νέο κύμα πίεσης στο σύστημα Υγείας, τις κλινικές και τις ΜΕΘ, το φθινόπωρο. Η τρέχουσα επίδοση έχει υποχωρήσει κάτω ακόμη και από την αντίστοιχη των 80.000 τον Μάιο.

Ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, που έχει δηλώσει μόλις χτες ότι αυτή την στιγμή το σύστημα μπορεί να προσφέρει τα ραντεβού ώστε να επιτευχθεί ένα ποσοστό 70%, είχε κάνει σαφές ότι αυτό που χρειάζεται είναι οι πολίτες να εγγραφούν στις πλατφόρμες και να εμβολιαστούν.

Ωστόσο, οι πραγματικοί ρυθμοί εμβολιασμού δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και η επίδοση της Ελλάδας στο τέλος του καλοκαιριού θα είναι πολύ χαμηλότερη, αν δεν υπάρξει μία σημαντική αλλαγή τάσης. Ο μέσος όρος της ολοκλήρωσης εμβολιασμών το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου ήταν 43.659 ημερησίως (χτες έφτασε τους 4.486.033 πολίτες, από 3.831.147 την 1η Ιουλίου, με μία αύξηση κατά 654.886 άτομα).

Στο υποθετικό σενάριο όπου από τα μέσα Ιουλίου ως το τέλος Αυγούστου δεν μειωθεί περαιτέρω ο ρυθμός των εμβολιασμών, όταν αδειάζουν τα αστικά κέντρα λόγω διακοπών, αυτός θα αποδώσει επιπλέον 2 εκατομμύρια περίπου ολοκληρωμένους εμβολιασμούς. Μαζί με τους υφιστάμενους 4,5 εκατομμύρια ολοκληρωμένους εμβολιασμούς, αυτοί θα αθροιστούν σε 6,5 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, δηλαδή 60% του μόνιμου πληθυσμού της χώρας με βάση την τελευταία απογραφή του 2011. Αν από την άλλη συνεχιστεί η μείωση του ρυθμού των εμβολιασμών, αυτό το ποσοστό μπορεί να υποχωρήσει ακόμη παρακάτω. Και οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει αναλυτικά τι σημαίνει αυτό ειδικά για τα σχολεία και τα παιδιά που ταυτόχρονα δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια, θα μπουν και πάλι σε σχολεία χωρίς αραιότερες και περισσότερες τάξεις, την ώρα που ένα ποσοστό τους απειλείται από την μετάλλαξη Δέλτα με σοβαρές μόνιμες παρενέργειες

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr )

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend