Εργασιακό Νομοσχέδιο / 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου – Ποιοι συμμετέχουν

Μαζική αντίδραση με απεργία στις 16 Ιουνίου, στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης που καταργεί το οκτάωρο και υποσκάπτει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ετοιμάζονται να δώσουν χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία αύριο– ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί!» υπογραμμίζει.

Στάση εργασίας από την ΓΣΕΕ την Τετάρτη και συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 16:00 στο Σύνταγμα αποφάσισε η Εκτελεστική της Επιτροπή, όπως και την στήριξη των πρωτοβουλιών  των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για την Τετάρτη  συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ειδικότερα το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθώς επίσης και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα διαδηλώνοντας ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα.

Με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ την ημέρα των κινητοποιήσεων.

Απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη και οι ναυτεργάτες, οκτώ ναυτεργατικά σωματεία απεργούν την Τετάρτη 16 Ιουνίου ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Την απόφαση αυτή έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση που έκανε κάθε ένα από αυτά.

Σύμφωνα με αυτή, στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

24ωρη απεργία από το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας

Το απόγευμα της Δευτέρας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας αποφάσισε την μετατροπή της στάσης εργασίας που είχε εξαγγείλει, σε 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο, στις 18:00 στην πλ. Συντάγματος, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με το ΕΚΑ, το νομοσχέδιο αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. «Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, αποσύρεται» σημειώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα ενημερώνει ότι  στηρίζει κάθε απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων αυτού του διημέρου.

ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16/6

Μετά από διαβούλευση με τους επικεφαλής των παρατάξεων με ομόφωνη απόφαση καταλήξαμε ότι η κινητοποίηση την Τετάρτη 16/6/2021 μεταφέρεται την Τετάρτη 23/6/2021.

Επίσης το Γενικό Συμβούλιο την Πέμπτη 17/6/2021 μεταφέρεται την Πέμπτη 24/6/2021.

Την Τετάρτη 16/6/2021 συμμετέχουμε μαζικά, αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στη Συγκέντρωση 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος για την απόσυρση του Νομοσχεδίου που κατεδαφίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

(ΠΗΓΗ : https://www.avgi.gr)