ΕΦΚΑ: Ενας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έχει μισθό €440 καθαρά τον μήνα

 

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν πάρει τον κατήφορο και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως αποκαλύπτει το ΕΝΥΠΕΚΚ, που φέρνει στη δημοσιότητα την έκθεση του ΕΦΚΑ για τον Απρίλιο του 2020 είναι πρωτοφανής η έκρηξη των φτωχών εργαζομένων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση αυτή, που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν καθώς τα στοιχεία προκύπτουν από την επεξεργασία των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων, από το σύνολο των 2.105.783 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα οι 789.855 είναι μερικής απασχόλησης και οι 1.348.817 πλήρους.
Ο μέσος μεικτός μισθός μερικής απασχόλησης ανέρχεται στα 543,46 ευρώ ενώ της πλήρους απασχόλησης ο μέσος μεικτός μισθός είναι 1.255,48 ευρώ.

Δηλαδή το ένα τρίτο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει καθαρά 440 ευρώ τον μήνα.

Η μείωση των μισθών των εργατοϋπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα μέσα, που έχει συντελεστεί τα τελευταία δύο χρόνια, ουσιαστικά αποτελεί μια βίαιη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος της εργατικής τάξης της χώρας υπέρ των επιχειρηματιών και είναι το εξελισσόμενο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να προσελκύσει ξένους επενδυτές.

(ΠΗΓΗ : https://www.documentonews.gr)

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend