ΕΦΚΑ: Στα άκρα η κόντρα του Κωστή Χατζηδάκη με τους υπαλλήλους- Συνεχίζεται για 2η ημέρα η απεργία για την ανάκλησή των αδειών των εορτών

Κανονικά διεξάγεται η 2η ημέρα της απεργίας που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης παρά τις δικαστικές προσφυγές της διοίκησης του ταμείου και του Υπουργού Εργασίας. Η 48ωρη απεργία κηρύχθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο, ωστόσο συνεχίζεται υπό την «ομπρέλα» της ΑΔΕΔΥ.

Χθες ο Κωστής Χατζηδάκης επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους μέσω ανακοίνωσης του ΕΦΚΑ: «η απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία των υπαλλήλων από την εργασία τους» και ενημέρωνε «τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη απεργίας των εργαζομένων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για κήρυξη απεργίας που θέτει ο νόμος (επίδοση εξώδικης πρόσκλησης, 4ήμερη προθεσμία, δημόσιος διάλογος)».

Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών ξέσπασε μετά την προκλητική απόφαση του Υπουργού Εργασίας να ζητήσει την ανάκληση των αδειών των 7.500 υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, με πρόσχημα την έκδοση των συντάξεων. Στα όρια του γελοίου, ο Κωστής Χατζηδάκης επιχειρεί να πείσει ότι οι 300.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης θα εκδοθούν μέσα στις γιορτές, με τους εργαζόμενους να απαντούν ότι αφενός μεν οι άδειες δίνονται λαμβάνοντας υπόψη το ελάχιστο προσωπικό που απαιτείται αφετέρου δε ακόμη δεν έχουν λάβει όλες τις άδειες του 2020.

ΠΗΓΗ : https://www.newscenter.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend