Ζωή Ζενιώδη, διευθύντρια ορχήστρας: Τρεις ώρες πριν από συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας με απέλυσαν απλήρωτη

Αυθαίρετη απόλυση από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έπειτα από 8 μήνες απλήρωτη εργασία καταγγέλει η διευθύντρια ορχήστρας Ζωή Ζενιώδη, η οποία έχει προσφύγει μάλιστα στη δικαιοσύνη.

«Αφησα την καρριέρα μου στο εξωτερικό, αποφάσισα να έρθω να ζήσω εδώ, να μεγαλώσω εδώ τα δυο παιδιά μου, να δουλέψω στη χώρα μου. Συμμετείχα στον διαγωνισμό για την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και πήρα τη θέση. Εργάστηκα 8 μήνες απλήρωτη, έφτιαξα τον προγραμματισμό και μια μέρα μου ανακοίνωσαν ότι δεν υφίσταμαι πια!», είπε στο Κόκκινο, στην Ευγενία Λουπάκη, η Ζωή Ζενιώδη.

«Η τραγική ειρωνεία είναι ότι μου το ανακοίνωσαν τρεις ώρες πριν από συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας, που διηύθυνα εγώ. Πρόκειται για τον πρώτο διαγωνισμό που έγινε στην Ελλάδα, μόλις ανέλαβε η Μυρσίνη Ζορμπά», τόνισε ο καθηγητής και πρώην διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Νικήτας Μυλόπουλος. «Και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανακάλεσε όλους τους διαγωνισμούς που είχαν προκηρυχθεί, για να κάνει διορισμούς δικών της. Με τα γνωστά στην περίπτωση Λιγνάδη αποτελέσματα. Η κατάσταση ήταν γενικότερα τραγική και η κ. Ζενιώδη υπήρξε θύμα αυτής της μισλλοδοξίας χωρίς να έχει καμμία πολιτική εμπλοκή, απλώς επειδή ο διαγωνισμός έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ. Επί 8 μήνες προσπαθούσαμε απεγνωσμένα να επικοινωνήσουμε με την Υπουργό Πολιτισμού και δεν υπήρξε καμμία απολύτως ανταπόκριση. Σαν να μην υπήρχαμε! Μέχρις ότου μας εξώθησαν σε παραίτηση».

«Προσέφυγα στη Δικαιοσύνη, με δύο αγωγές που εκδικάζονται στις 3 Δεκεμβρίου»,τόνισε η Ζωή Ζενιώδη, «διότι για μία διαδικαστική λεπτομέρεια, για μία υπογραφή για την οποία δεν είχα ούτε ευθύνη, ούτε δικαιοδοσία, μου ακύρωσαν την 3χρονη σύμβαση που είχα υπογράψει. Με άφησαν απλήρωτη και δεν είχα ούτε ιατρική ασφάλιση για τα παιδιά μου. Η επαγγελματική βλάβη πέρα από τις δουλειές που άφησα για να έρθω εδώ, είναι μεγάλη γιατί πώς να εξηγήσεις την διακοπή της σύμβασης; Πώς να καταλάβει κάποιος στο εξωτερικό ότι μπορεί να συμβαίνουν τετοια τέρατα; Και πώς να μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν έχω λάβει από τότε ΟΥΤΕ ΜΙΑ πρόταση για να εργαστώ στη χώρα μου; Ούτε μία;».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ζωή Ζενιώδη βρίσκεται μεταξύ των 14 φιναλίστ του παγκόσμιου διαγωνιμσού La Maestra, που θα γίνει στο Παρίσι τον Μάρτιο.

 

ΠΗΓΗ : https://tvxs.gr

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Send this to a friend